SIMIRádce

Jeden sobotní den

pletena tvorba | 26.10.2016 | 688× zobrazeno | hodnocení: 2 | 3 komentáře

Jeden sobotní den

Možná to znáte také...aneb sobotní odpočinek

Možná to znáte také... O víkendu chce zaměstnaná žena zvládnout to, co během pracovního týdne nestíhá. A tak namísto soboty odpočinkové, nastupuje sobota pracovní, přestože strávená doma. 
 
Moje sobota vypadala takto:
Po příjemné ranní sprše mě potěšila snídaně připravená mým mužem. Některé ženy snídani do postele zavrhují, ale já se takto nechám ráda rozmazlovat a tenhle pocit si užívám.. Už jen proto, že vím, že je to jen malé zastavení během sobotního dne. 
Už spoustu let si přeju nějaké domácí šaty, abych i doma byla upravená, ale nějak se mi to nedaří a navlékám na sebe triko a tepláky, pro mě nejpohodlnější oblečení na doma. Roztřídím špinavé prádlo, zavolám do pokojíku, aby můj syn přinesl své, během týdne nahromaděné, svršky. Nevím, jak u vás, ale u mého syna to občas vypadá, že sběrný koš je u něho v pokoji... 
Naházím prádlo do pračky, zapnu program, v kuchyni vyprázdním myčku, naskládám pár neumytých hrnků dovnitř, namočím přichycenou pánvičku od včerejší večeře, umyju mikrovlnku poprskanou od večerního grilování. 
Do papiňáku naházím hovězí maso, zeleninu a koření a zapínám plotýnku na chutný vývar na polévku. 
 
A teď je čas na dopolední  kafíčko! Sedím v obýváku, káva voní v mém oblíbeném hrnku od babičky, postaveném na háčkované podložce.
 
                               
 
Při popíjení kávy zapošívám čelenky upletené během tohoto týdne. A těším se z přijatých objednávek. Přitom fotím a rozepisuju tento blog na mém mobilním telefonu.
 
         
 
Mezitím mě pípající pračka upozorňuje, že doprala a já se po vypití kávy chystám na balkón do nepříjemně sychravého podzimu pověsit prádlo a doufám, že mi v tomhle vlhkém počasí prádlo uschne, protože se chystám dnes vyprat ještě jednu várku. 
 
Syn mě žádá o vyžehlení košile a já vím, že když vyndám prknu nezůstanu jen u vyžehlení jednoho kousku, tím pádem mám už jistou další běžnou činnost sobotního dne. Žehlení zrovna nemusím a beru ho jako nudnou povinnost a zpříjemňuju si ho zapnutím televize nebo rádia... Nejradši mám letní žehlení na balkoně, při poslechu štěbetavých ptáků a povyku dětí na sídlišti.
Ještě narychlo nakukuju na Fler,kde na mě bliká vykřičník, který tentokrát nesignalizuje přijatou objednávku, ale upozorňuje mě na nezaplacenou fakturu... Rychle provizi splácím v internetovém bankovnictví a  jdu pověsit prádlo.
Vracím se z balkonu, kde na mě čeká, mým mužem, čerstvě nastrouhaná strouhanka! No, není to krása? Manžel mě překvapí i vtipem, který mě opravdu rozesmál...

Jaký je rozdíl mezi stresem, napětím a panikou?

Stres je, když je manželka těhotná.

Napětí je, když je milenka těhotná.

A panika je, když jsou těhotné obě.
 
Vylovím maso z hrnce, pouštím si rádio a začnu připravovat oběd, zpívám si a někdy vyzkouším i pár tanečních kroků... Naštěstí mě přitom nikdo nevidí a video vám také neposkytnu?
 
 
 
 
Mlsně mě přitom pozoruje jen náš pes, kterému nejde o moji kulturní vložku, ale o kus masa na talíři. 
 
 
 
 
 Mezi voláním kdy už bude oběd, zapínám  počítač se stahováním fotek z předešlého víkendu a s upatlanýma rukama od vajíčka a mouky dokončuju oběd. 
 
Po naplnění našich žaludků naplňuju žaludek i myčce a znovu ji zapínám.....to samé provedu i pračce. Zběžně na sebe kouknu do zrcadla a už hledám hadr s leštícím přípravkem, abych tohle sklo zbavila kapek a jiných nečistot. Když už jsem v koupelně, vydrhnu i umyvadlo...  
 
Se sklenicí nedopitého poobědního pivečka a horké kávy usedám k pc, kde upravuju fotografie a vkládám je na Fler. Když je zboží vloženo zapínám žehličku a hodinku strávím u žehlícího prkna. 
 
Konečně je čas na vyvenčení pejska, a tak odjíždíme na výlet a foťák beru samozřejmě s sebou, společně s novými pletenými a háčkovanými výrobky, které bych ráda nafotila. Počasí se umoudřilo, venku vysvitlo podzimní sluníčko, pejsek běhá kolem nás a já opakovaně spouštím spoušť. Nemůžu se dočkat, až uvidím snimky i v počítači a vložím je na Fler. 
   
 
Po návratu domů vypínám a vyprazdňuju myčku a věším další kupu prádla. Předtím  však ještě musím sundat a složit prádlo suché.... samozřejmě budou chtít  některé kousky vyžehlit. 
Uklízím obývák, utírám prach.
Opět zapínám počítač, přenáším do něj fotografie  a s úsměvem vzpomínám na svou kamarádku, která si užívá tento víkend v lázních?Velký úsměvVelký úsměvMrkáček
A co děláte v sobotu Vy? odpočíváte, honíte se jen za prací a stále vše nestíháte? Nebo umíte skloubit práci i odpočinek? Těším se na Vaše příspěvky!
Kateřina Švambergová.
Napsat příspěvek

Přidej se
k Simiře na

  • Google plus
  • Facebook

Jejda! Nejdřív se musíte přihlásit.

Zadejte Vaši registrační emailovou adresu.

Storno

Nemusíte si pamatovat všechno!

www.simira.cz nemusíte nosit v hlavě, občas se sami připomeneme e-mailem. Nepropásněte nové soutěže o zajímavé ceny, nejžhavější produktové novinky ani informace o off-line trzích.


Prosím zadejte platnou e-mailovou adresu.

Děkujeme za přihlášení k odběru novinek!

Získejte řadu dalších výhod!


  • Ušetřete čas při nákupu
  • Získejte přehled o stavu vašich objednávek
  • Nenechte si ujít možnost získat slevové kupóny našich prodejců
  • Ovlivněte dění na Simiře svými postřehy a názory
  • Komunikujte přímo s výrobcem a dohodněte detaily své objednávky
  • Nechte si vyrobit své zboží na míru

Chci se registrovatTrvá to jen chviličku :-)