SIMIRádce

Blíženci, poznáváte se???

smuk | 20.5.2014 | 753× zobrazeno | hodnocení: 1 | 1 komentář

Když v boji padli nerozluční bratři Kastór a Pollux, měl odejít Pollux, který byl bůh, na Olymp, kdežto smrtelný Kastór do Hádovy říše. To oba tak roztesknilo, že je Zeus spojil ve hvězdnou konstelaci a znamení Blíženců, aby mohla být dvojčata stále spolu.

Všechny zdravím,

protože již hodnou řádku let pracuji s astrologií, rozhodla jsem se napsat postupně během roku přehled o všech znamení. Zasvěcení prominou, když vynechám Ascendenty, domy a další důležité věci a trošku odlehčím toto velmi důstojné téma.

Slunce v Blížencích (21. 05. – 20. 06.)

ZÁKLADNÍ ORIENTACE: Intelektuálnost. Nestálost. Nekonformnost.
MOTTO: Já myslím.
VĚDOMÝ CÍL: Navazování vztahů.
SILNÝ SMYSL PRO: Všímavost.
VLOHY PRO: Komunikování. Improvizaci. Napodobování. Vynalézavost. Uvažování. Studium.
POVAHA: Přizpůsobivá. Živá. Experimentující. Zkoumavá. Veselá. Nedůsledná.
POTŘEBA ROZVÍJET: Soustředění. Schopnost naslouchat, relaxovat a organizovat. Sympatie.

Legenda o Blížencích: Když v boji padli nerozluční bratři Kastór a Pollux, měl odejít Pollux, který byl bůh, na Olymp, kdežto smrtelný Kastór do Hádovy říše. To oba tak roztesknilo, že je Zeus spojil ve hvězdnou konstelaci a znamení Blíženců, aby mohla být dvojčata stále spolu.

Životní heslo: Řeknu všechno, co vím...!

Jak je poznáte: Potkali jste člověka s jiskrnýma očima, mrštným jazykem, s neutuchající dobrou náladou a roztomilým výrazem? Vypadal tak trochu jako James Bond, Serlock Holmes a Marquis de Sade dohromady? Pak to byl Blíženec. Blížence jsou vesměs přívětiví, zdvořilí a velmi pohybliví lidé, kteří milují změnu a drby. Jejich největší předností je objevování a hledání nových podnětů, nápadů a námětů. Největší slabostí pak povrchnost a přelétavost. Nikdy nevydrží v klidu dělat jednu věc na jednom místě a příliš dlouho.

Charakter: Říká se, že je – žlučovitě sangvinický. A je to pravda. Blíženci se dokážou vztekat, i když na to vůbec nevypadají. Dokážou se smát a to i sami sobě. Adaptabilita je nepochybně jejich největší předností. Mají však tendenci se soustředit na příliš věci najednou, což je vlastnost pro jiná – obzvláště zemská znamení naprosto nestravitelná. Typická Blížencova neposednost a talent průběžně měnit základní pravidla hry dokáže například Kozoroha přivádět k šílenství.

Co milují: Flirt.

Co nesnášejí: Stáří a tloušťku.

Jak pracují: Intenzivně a dobře. Když jsou v akci, podobají se svou hyperaktivitou beranovi. Ne nadarmo se říká, že beran s Blížencem prodá i Manhattan. Rozdíl mezi nimi je v tom, že Blíženec mívá menší výdrž. Zato je flexibilnější a svobodnější. Jedině Blíženec vycítí, že už něco nefunguje a přirozeně se posune dál. I jejich diplomatičnost je pověstná, blížence mají vynikající talent vyhýbat se ožehavým situacím a konfliktům.

Vzoroví hrdinové: Kain a Ábel.

Zvláštní znamení: Smysl pro humor a satiru. Dokonce i ti Blíženci, kteří si myslí, že smysl pro humor nemají, ho také mají, pouze o něm nevědí.

Dobrá rada pro blížence: Poslouchejte i druhé.

Dobrá rada pro vás ostatní: Blížence nekritizujte, nepoučujte a nevychovávejte, je to zcela zbytečné.

Kde se budete cítit dobře: západní Anglie, Belgie, Arménie, Itálie – Sardinie, Lombardie, Německo – Sasko, z měst je to Londýn, Wolverhampton, Banberg, Bruggy, Hassfurt, Córdoba, Melbourne, San Francisco, Versailles.

Ideální šéf: Diplomat a svobodu v práci poskytující Vodnář.

Ideální přítel: Statistiky uvádějí, že je to vlastní znamení – Blíženci.

Ideální partner: Ti, kteří vás nedusí láskou – Váhy.

Kdo vás eroticky přitahuje: Ženám se líbí Váhy a Lvi, mužům Lvi.

Blíženci mají rychlé myšlení a rychle i jednají. Mají-li být kontakty pro zrozence smysluplné, potřebuje slova a ideové konstrukce. Řeč je pro něho významná, slouží mu však pouze jako rámec pro jeho aktivity. Výřečnost je pozitivní vlastností zrozence. Neměl by však proto zapomínat, jakou škodu může způsobit, nedovede-li udržet jazyk na uzdě. Touží po vědění. Dokáže se usilovně učit. Vzdělání je pro něho od samého počátku důležité. Nejlépe se cítí, má-li více oblastí zájmu. Nejdou-li věci tak jak si přeje, podléhá depresím. V obtížných situacích jenom zřídkakdy ztrácí přehled a jeho vynalézavost odhaluje stále nové možnosti řešení. Ideje a nápady mu nikdy nechybí. Těší se velké oblibě především proto, že dokáže udržovat brilantní zábavu, je družný a má jemnocit. Nerad se váže na určité místo nebo osobu. Je nekonformní. Pěstuje se svoje živobytí a chce se lišit od svého okolí. Vzpírá se proti všemu stereotypnímu. Svoji individualitu si nedá nikdy nikým vzít. Nikdy nepodnikne nic jenom proto, že si to někdo přeje nebo proto, že to vyžaduje nějaká konvence.

Všem přeji krásné narozeniny.

Napsat příspěvek

Přidej se
k Simiře na

  • Google plus
  • Facebook

Jejda! Nejdřív se musíte přihlásit.

Zadejte Vaši registrační emailovou adresu.

Storno

Nemusíte si pamatovat všechno!

www.simira.cz nemusíte nosit v hlavě, občas se sami připomeneme e-mailem. Nepropásněte nové soutěže o zajímavé ceny, nejžhavější produktové novinky ani informace o off-line trzích.


Prosím zadejte platnou e-mailovou adresu.

Děkujeme za přihlášení k odběru novinek!

Získejte řadu dalších výhod!


  • Ušetřete čas při nákupu
  • Získejte přehled o stavu vašich objednávek
  • Nenechte si ujít možnost získat slevové kupóny našich prodejců
  • Ovlivněte dění na Simiře svými postřehy a názory
  • Komunikujte přímo s výrobcem a dohodněte detaily své objednávky
  • Nechte si vyrobit své zboží na míru

Chci se registrovatTrvá to jen chviličku :-)