Proč bez pšenice?

Možná potřebujete zhubnout bez cvičení, možná se jen cítíte nepřiměřeně unaveně. Zkuste vyřadit z jídelníčku pšenici. V článku najdete i recept zdarma.

  • 1. 10. 2015 napsal admin radka
  • mažér
  • 2145x
  • 1  (+1 / -0)

Možná si říkáte, že pšenici, klasické pečivo a tradiční chléb jedly naše báby a dědové od pradávna a rozhodně jim to neškodilo. Ostatně naši předkové již v neolitu začali pěstovat původně volně rostoucí trávy, a to máme bratru 5 - 8 000 let.. Možná jste ale také slyšeli, že dnešní pšenice s tou původní má pramálo společného. 

Zejména kvůli rychlejšímu růstu byla pšenice křížena a modifikována. A s tím vším se intenzivně začalo až ke konci 19. století. Věděli jste například, že výnos pšenice se v Číně za posledních 50 let zvýšil o těžko uvěřitelných 865 %. Skutečně máte dojem, že jíme stále stejný chleba?

Někteří odborníci, a nutno podotknout, že stále přibývají, popisují škodlivý vliv této nové pšenice na náš organismus. A tak se můžeme dočíst o ošklivém pšeničném břichu či potupných mužských prsech i celé řadě vážnějších vlivů na lidské zdraví od cukrovky, přes srdeční choroby až po imunologické a neurologické poruchy, jako je celiakie.

Má se za prokázané, že "nová" pšenice  způsobuje výkyvy v hladině krevního cukru, a to je mimojiné příčinou pocitu hladu i únavy po jídle (říkáme tomu v práci poobědní otupělost). Pšenice stimuluje chuť k jídlu.

Za profilem Pepuna se skrývají dvě ženy, které přiznávají, že svým bezpšeničným režimem mnohým připadají jako podivínky. Pokud se ale nebojíte zkoušet nové věci, možná vás zaujmou dvě elektronické kuchařky, které tyto dámy daly dohromady na základě svých zkušeností, četných  pokusů a  příležitostných omylů.

Samy přiznávají, že odstranit pšenici z jídelníčku není vůbec jednoduché, a to jednak psychicky, jednak to může poměrně lézt do peněz. Ale pokud se tak rozhodnete, právě jejich kuchařky vám budou úžasným pomocníkem. První se bude hodit hodně brzy, jedná se totiž o soubor receptů na vánoční cukroví - samozřejmě vše bez pšenice. Ve druhé knize s titulem "Pečme více bez pšenice" najdete 15 snadných receptů na domácí pečivo.

Očekávejte knihy ve formátu .pdf, které budou pohodlně doručeny na vaši e-mailovou adresu.

Recept zdarma - medové perníčky bez pšenice

Malá ochutnávka z vánoční kuchařky, exkluzivně pro čtenáře Simiry:

 

A ještě pár obrázků pro inspiraci:

Výsledky spokojených majitelů kuchařky: 

Antonín Mikuláš: "Tak jsem našel chvilku. Dneska je to 80 dní bez pšenice. Cítím se naprosto v pohodě. Byl jsem jedlík knedlíků, rohlíků a hlavně sušenek všeho druhu. Nic z toho mi nechybí, když mam chuť na sušenku, vezmu si ovoce atd. Pšenice jsem se zbavil nadobro. Jsem línější povaha, ale i tak mám o 17 kilo méně."

Zlatuše Bajgarová: Dnes je to rok, co jsem se rozloučila s pšenicí (ale také s ječmenem, žitem, špaldou a po čase i s kukuřicí a sójou)....první měsíc jsem zhubla 5 kg a celkem přes 20 kg. Nehladovím, možná jím i víc než předtím, nemám výkyvy krevního cukru, takže žádné návaly chutí, cítím se výborně a plná energie. Upravilo se mi trávení, neustále mě "pálila žáha" i po napití vody - teď nevím, co to je, a téměř mi vymizela alergie (mám celoroční chladovou a pylovou), byla jsem závislá na tabletce na alergii, bez ní jsem nemohla ven, teď jen výjimečně.... přeji všem hodně zdaru a vydržte, výsledek stojí za to!!!!!

Přidej se
k Simiře na

  • Google plus
  • Facebook

Partneři

Jejda! Nejdřív se musíte přihlásit.