SIMIRádce

Povinné údaje jsou označené hvězdičkou

Potřebujete-li znát detaily o vybraném zboží, zeptejte se svého prodejce. Chcete-li produkt rovnou koupit, vložte ho do košíku.

Povinné údaje jsou označené hvězdičkou

Pochutnejte si na pickles - kvašené zelenině , které si sami připravíte v této nádobě vytočené z odolné kameniny vypečené na vysokou teplotu.

Rozměry : obsah cca 2 litry, výška s tyčkou cca 22 cm, průměr cca 18 cm

Originál - ruční práce.



Něco navíc:

Pickles obsahují spoustu minerálních látek, a hlavně enzymů, které pomáhají regenerovat buňky. Nadopují vás také probiotiky, která zvyšují obranyschopnost organismu.



A JAK NA TO ?

1 Zelí nakrouhejte najemno, cibuli nakrájejte na tenké půlměsíce a mrkev nastrouhejte nahrubo, můžete ale použít i ředkev, brokolici,tuřín, dýni prostě jakoukoliv zeleninu, kterou máte rádi. Množství upravte podle velikosti nádoby, aby se tam vše najednou vešlo.


2 Všechnu zeleninu smíchejte ve velké míse se solí ( na 1 kg zeleniny 20g soli) , kořením - např. čerstvý nastrouhaný křen nebo kmín, použít můžete i kopr, zázvor, česnek, rozmarýn, jalovec, bobkový list nebo nové koření - a pořádně rukama mačkejte, až zelenina začne pouštět šťávu.

Teprve potom ji silou napěchujte do čisté nádoby, natlačte ji ke dnu tak, aby se pokryla šťávou, a nakonec ji zatižte. S pickles soudek neboli minikvašákem to není problém - mají keramickou pokličku i tyčku s gumičkou na zatížení.

Pokud zelenina sama nepustí šťávu tak, aby byla ponořená alespoň 1-2 cm, zalijte ji převařenou vychladlou osolenou vodou.


3 Takto upravenou zeleninu nechte stát 4-6 dní, ideálně při teplotě kolem kolem 20 °C. Při nižší teplotě se kvašení zpomaluje, což zhoršuje chuť i kvalitu; při vyšší teplotě by mohla být zkvašená zelenina cítit po žluklém másle a mít nepříjemnou chuť. Také nedávejte nádobu k topení nebo na místo, kam svítí slunce - kvašená zelenina nemá ráda střídání teplot.


4 Když je zelenina zkvašená, měkká a je v ní hodně šťávy, přendejte ji do menších zavařovacích skleniček. Dbejte na to, aby byla vždy všechna zelenina ponořená v kysané šťávě. Vložte do ledničky - tím zastavíte kvašení. Takhle vám vydrží i několik měsíců.


5 Ochutnejte vychlazené pickles - měly by chutnat velmi svěže a příjemně slano-kysele.

Kategorie Domov Keramika
Barva béžová
Materiál kamenina glazura
Řemeslo výroba keramiky
Štítky
Kategorie prodejce Nádobí minikvašáky
ID produktu 93082
Vloženo 3.12.2013
Počet zobrazení 3178

S brusinkami...salad press - kvašák

K dispozici 0 ks
K dodání 2 dny
Způsob úhrady Bankovním převodem
Cena 465 Kč
Poštovné bank. převod 120 Kč (Do ciziny: 260 Kč)

Přidej se
k Simiře na

  • Google plus
  • Facebook

Partneři

Jejda! Nejdřív se musíte přihlásit.

Zadejte Vaši registrační emailovou adresu.

Storno

Nemusíte si pamatovat všechno!

www.simira.cz nemusíte nosit v hlavě, občas se sami připomeneme e-mailem. Nepropásněte nové soutěže o zajímavé ceny, nejžhavější produktové novinky ani informace o off-line trzích.


Prosím zadejte platnou e-mailovou adresu.

Děkujeme za přihlášení k odběru novinek!

Získejte řadu dalších výhod!


  • Ušetřete čas při nákupu
  • Získejte přehled o stavu vašich objednávek
  • Nenechte si ujít možnost získat slevové kupóny našich prodejců
  • Ovlivněte dění na Simiře svými postřehy a názory
  • Komunikujte přímo s výrobcem a dohodněte detaily své objednávky
  • Nechte si vyrobit své zboží na míru

Chci se registrovatTrvá to jen chviličku :-)