Kvašená zelenina - pickles je schopna díky probiotikům vybudovat a dále udržovat tu správnou střevní mikroflóru. Při kvašení vzniká velké množství vitamínů C, B1, B2, B6, K, enzymů, minerály jako jsou hořčík, draslík, fluor, laktobacily a kyseliny mléčné.
Představuji výrobky tvůrce Ajda, se kterými mám i vlastní zkušenost.
ZELÍ, MRKEV, CIBULE, ŘEPA
Zelí, mrkev, cibule, řepa - vše nastrouhat nahrubo, zasypat lžičkou soli a pořádně promnout, až zelenina pustí šťávu. Napěchovat do sklenice, zelenina musí být ponořená ve šťávě. Nechat kvasit aspoň 4 dny.
Další překrásné hrnce na kvašenou zeleninu umí keramik Hornet.
ČÍNSKÉ ZELÉ, KÁPIE, PÓREK
Šťavnaté pickles: 1 čínské zelí, 2 papriky kapie tenkostěnné, půl většího pórku, mořská sůl (15 g/kg zeleniny - dle skutečné váhy zeleniny).
Vše nakrájet na jemné proužky, promnout se solí a nacpat do kvašáku a zatížit (vodu netřeba dolívat, čínské zelí jí pustí dost), za 2 - 3 dny, podle teploty v místnosti.
Roztomilý model kvašáku, který je velmi oblíbený vyrábí dílna Art clay.
ZELÍ, ŘEPA, MRKEV
Bílé zelí, Červená řepa, Mrkev (poměr 2:1:1), Křen, Sůl + trocha kmínu - vše smícháme, na 7 dní dáme do nádoby na kvašení a necháme v teple. Po této době jejiž možno konzumovat a v ideálním případě přendat do chladu.
Máme další a další. Z dílny Moniquemo, Nkeramika nebo Pebike.
Kvašená zelenina, pickles, říkejte si tomu jak se vám líbí. Ale určitě se do kvašení pusťte. Prohlédněte si naše krásné výrobky a včas objedávejte, keramici pracují většinou na objednávku.
Poslední komentáře
https://www.chci-dum.cz/
https://www.simira.cz/s-revue/medailonky/86-germia-originalni-autorske-sperky-v-dokonalem-provedeni#comment-list
Thank you so much. Keep up the good work. Unlock your experience with the help of NBA Locker Codes for unlocking your pack Team USA Pantheon pack, Badge pack, or Tokens. Just read our article once and get information on how to unlock all packs with the help of NBA Locker Codes. https://archive.curbed.com/users/nbamyteamcodes