SIMIRádce

Kvasnice

annami | 20.5.2012 | 520× zobrazeno | hodnocení: 1 | 1 komentář

Jak jsme kámošce sehnali sušené kvasnice

Dyž sem nastupovala na učňák ve Zlíně, tož sem byla mooc zvědavá. Né na učitelú, ani na učení, ale na ty děvčice, keré se mnú budú spávat na pokoju.

S Jarků a Danů sem si padla hneď do oka. Potém tam byla Hanka a Eva, to byly kamarádky ze základky a moc si nás nevšímaly. Ale, zaséj nezkazily žádnú srandu. Enem šprt Liba trhala partu. Furt chtěla mět ticho na to svoje šprtání a také byla velký žalobníček. A neodradilo ju ani to, že dyž sme dostali sprda, tož na našem pokoju řádil skřítek.

Klidně Libě do rána vymačkal zubní pastu do papučú, nebo jí zasukovalrukávy u bundy a taky sa jí jednú stalo, že jeden její moc důležitý rys dostal chuť na čokoládu.

Ale chvílu před vánocama sa k nám Liba začala chovat lepší. Potřebovala sehnat sušené kvasnice. A to nám pomohlo. Jednú sme byli v drogérce a tam sme viděli, jak mladý prodavač dává u pokladny jednému pánovi do papírového pytlíku takové malé modré obálky. "Ty brďo, kvasnice," drcla do nás Dana. "Myslíš?" Pochybovala Jarka. A já sem sa hneď vydala k pokladně zistit, co v tych balíčkách je.

Mladý prodavač na mňa nejdřív čučel jak vyoraná myš a potém celý červený vykoktal. "Ale to nejsú sušené kvasnice. To je pánská ochrana, slečny." No potém sme zčerveňaly my. A v tem mňa to trklo. "Budete tady aj zitra?" ptala sem sa vyjeveného prodavača.

A dyž kývnul, že ano,tož sem ho ubezpečila, že zažije srandu a vyletěla z drogérky, jak dyby mňa u zadku hořela kúdel. Na intru sem vletěla do pokoja jak velká voda a řvala na Libu: "V drogérce majú ty kvasnice. Zitra sa tam zastav, je to domluvené."

Liba na mňa chvílu čučela jak nevěřící Tomáš a potem začala štrachat v tašce. "Tady máš. Opiš si ty úlohy." A dokonce nám všeckým třem narýsovala krásný rys.

Druhý deň už sme hlídkovali v drogérce, pěkně skované za regálem poblíž pokladny. Došla Liba a hneď, že by chtěla ty sušené kvasnice. Prodavač sa tvářil nechápavě, ale Liba sa nedala. Přesvšdčovala ho, že ich má pod pultem a že dyž jí ich zapře, tož zavolá vedúcího.

No prodavač zahlédl naše hlavy a v tem ho to trklo. Z pod pokladny vytahnúl malý modrý balíček. "To je ono?" zeptal sa a dyž Liba kývla, tož sme slyšeli. "A kolik teho chcete?"
"Padesát," řekla Liba. "Ježíši, a co s tým budete dělat?" divíl sa ten dobrý chlapec.

"No, víte, deset dáme stařence, deset tetě a zbytek si necháme s mamkú. U nás sa to těžko sháňá."

To už sme nevydržáli a vypálili z drogérky. Další pondělí, dyž Liba dojela na intr, vůbec sa s nama nebavila a šla vyškemrat na vychošce, aby ju dala na iný pokoj. Ale nám to vůbec nevadilo. Enem by mňa zajímalo, dokdy Libě ty kvasnice vydržaly.             Vaša tetka Béleška
Napsat příspěvek

Přidej se
k Simiře na

  • Google plus
  • Facebook

Jejda! Nejdřív se musíte přihlásit.

Zadejte Vaši registrační emailovou adresu.

Storno

Nemusíte si pamatovat všechno!

www.simira.cz nemusíte nosit v hlavě, občas se sami připomeneme e-mailem. Nepropásněte nové soutěže o zajímavé ceny, nejžhavější produktové novinky ani informace o off-line trzích.


Prosím zadejte platnou e-mailovou adresu.

Děkujeme za přihlášení k odběru novinek!

Získejte řadu dalších výhod!


  • Ušetřete čas při nákupu
  • Získejte přehled o stavu vašich objednávek
  • Nenechte si ujít možnost získat slevové kupóny našich prodejců
  • Ovlivněte dění na Simiře svými postřehy a názory
  • Komunikujte přímo s výrobcem a dohodněte detaily své objednávky
  • Nechte si vyrobit své zboží na míru

Chci se registrovatTrvá to jen chviličku :-)