SIMIRádce

Výprodej

susi | 10.6.2012 | 1130× zobrazeno | hodnocení: 6 | 3 komentáře

Opravdu jsme my, obyvatelé České republiky, vnímáni jako rovnocenní partneři občanů ostatních států EU?

Tak údajně dneska letí všechno, co má nálepku sleva, výprodej, v akci, sale. Rádi si pořizujeme všechno levné, je to lákavé a někdy pro naši peněženku i nezbytné. Z reklamy na nás vyskakuje zboží v akci - pořídit ho lze rychle a případně bez rizika a takto se nabízí v podstatě cokoliv - jogurt, pračka, auto, peníze. A lidé na to prý slyší.

 

Otázkou je, zda si mezi tím vším levným a rychlým dokážeme správně nastavit naši lidskou hodnotu a hodnotu našich vzájemných vztahů. Není náš současný život taky ve výprodeji? Ano vím, že takovéto a podobné existenciální otázky jsou přehnané v souvislosti se spotřebou, ale mě prostě napadají, když projdu supermarketem či obchodem značkové módy nějakého mezinárodního řetezce tady u nás, v  Čechách. A to v souvislosti s kvalitou zboží.

 

Ohledně potravin se rozdílnost kvality již řešila v Bruselu na půdě Evropského parlamentu, na základě výsledků studie Mendelovy univerzity v Brně. To, že bylo objektivně zjištěno jiné složení výrobku prodávajícího se pod stejným brandem na "západě" a na "východě",  Evropský parlament jaksi přešel. Rozdílnou chut´ "identických výrobků" vysvětlil chut´ovou a cenovou preferencí východních obyvatel, tedy i nás Čechů. Nevím jak vy, ale já bych si rozpustnou kávu klidně dala v kvalitě, kterou dostanou třeba Němci a za cenu, kterou za to platí oni. Většina z nás již měla možnost nakoupit si "na západě" a ví, že cena základních potravin se tam příliš neliší od ceny u nás, kvalita však velmi mnoho.

 

Takže velevážení zástupci mezinárodních řetězců, já osobně toho podvodného vydělávání na nás mám dost. Přestaňte nás otravovat nekvalitními přísadami, náhražkami a tím, co kde vymetete. Chceme pod jednou značkou výrobku nalézt  identické složení a stejnou kvalitu, jakou má náš německý soused. Jinak bychom to my Češi museli kvalifikovat jako preferování určité skupiny obyvatelstva Evropské unie nad námi a přidat k nám by se museli i Slováci, Poláci, Bulhaři, Maďaři, Rumuni.

 

A ženy, především na vás je tato otázka. Jste spokojeni se sortimentem značkových módních řetězců? Opravdu máme stejnou příležitost, stejnou možnost volby jako naše sousedka v Německu, Itálii, Španělsku, Portugalsku, Rakousku?

Vaše S

Napsat příspěvek

Přidej se
k Simiře na

  • Google plus
  • Facebook

Jejda! Nejdřív se musíte přihlásit.

Zadejte Vaši registrační emailovou adresu.

Storno

Nemusíte si pamatovat všechno!

www.simira.cz nemusíte nosit v hlavě, občas se sami připomeneme e-mailem. Nepropásněte nové soutěže o zajímavé ceny, nejžhavější produktové novinky ani informace o off-line trzích.


Prosím zadejte platnou e-mailovou adresu.

Děkujeme za přihlášení k odběru novinek!

Získejte řadu dalších výhod!


  • Ušetřete čas při nákupu
  • Získejte přehled o stavu vašich objednávek
  • Nenechte si ujít možnost získat slevové kupóny našich prodejců
  • Ovlivněte dění na Simiře svými postřehy a názory
  • Komunikujte přímo s výrobcem a dohodněte detaily své objednávky
  • Nechte si vyrobit své zboží na míru

Chci se registrovatTrvá to jen chviličku :-)