bape | 14.9.2012 | 579× zobrazeno | hodnocení: 1 | 0 komentářů
Rozplývá se na jazyku
Onehdá jsem našla recept na čokoládovy dort. Chvíli jsem přemýšlela, jak moc to bude kalorické, ale jelikož já tady tyto věci neřeším, okamžitě jsem vyběhla do obchodu a nakoupila zbývající suroviny. A BYL BOŽSKÝ!!! A nejlepší z toho samozřejmě byla čokoládovosmetanová poleva, kterou jsem jedla samotnou :-D. A kdo myslíte, že vylízal mísy ;-)?
Zde je recept:
Ingredience:
Na korpus:
½ kostky čerstvého droždí
220 g polohrubé mouky
250 ml mléka
125 g másla
120 g moučkového cukru
2 vejce
200 g rozpuštěné čokolády na vaření
2 lžíce kakaa
2 lžíce ovocného likéru- já jsem použila "činzano"
1 lžíce strouhané pomerančové kůry
250 g čokolády na vaření
375 ml smetany ke šlehání
Postup:
1. Nejdřív připravte polevu. Do vroucí smetany přidejte kousky čokolády, promíchejte a nechte rozpustit. Dejte do chladu.
2. Dále korpus. Z jedné lžíce cukru, droždí a několika lžic vlažného mléka si připravte kvásek. Ten zatím nechte odstát.
3. V míse utřete máslo (lepší je si ho nechat roztát na pokojovou teplotu a ještě si ho nastrouhat na velkém struhadle, jde to pak lépe smíchat) s cukrem do světlého krému. Přidejte čokoládu (pozor! ta má být roztátá- aby se vám nepřichytila k hrnci, přidejte lžíci másla), likér a strouhanou pomerančovou kůru. 4. Do prosáté mouky s kakaem přilijte kvásek a střídavě přidávejte mléko, rozšlehaná vejce a máslový krém.
5. Těsto vlijte do dortové formy vyložené papírem na pečení a nechte 20 minut nakynout. Pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Po vychladnutí dort potřete smetanovočokoládovou polevou.
Já jsem si k tomu skvostu ještě přidala pistáciovou zmrzlinu a dopadlo to následovně:
Přeji vám úžasný zážitek pro vaše chuťové buňky :-).
BaPe
Nejsem rozbitá, jsem (noelleen)
15.3.2024 11:42
Tvoříme s dětmi: nerozbitné vánoční ozdoby (andoriel)
17.12.2019 07:49
Vyšívací kruh a jehla... to je dílna Orofärnë design (orofarnedesign)
7.11.2019 15:15