SIMIRádce

Jak robůtci přicházejí na svět

charleyova teta | 25.2.2015 | 2024× zobrazeno | hodnocení: 2 | 1 komentář

Někdo peče v troubě koláče, já v ní suším nábojnice. Ale abych začala od začátku: někdo chodí do lesa sbírat houby, já chodím na střelnici sbírat nábojnice.

Už před časem mi ten malý mosazný kousek učaroval svou jednoduchou krásou a bylo mi líto, že skončí v koši. Tak jsem je začala sbírat, střádala, pídila se po nich a ukládala do zavařovaček vedle sirupu proti kašli a láhve rumu do cukroví. Loni ve mně uzrálo pár nápadů a já se pustila do tvoření. Nejprve jsem nábojnice prohlédla a vyřadila ty poškozené. Pak jsem je pečlivě svázala do pytlíku a pořádně vyprala v pračce. Nakonec jsem je rozložila na plech a pá, pá, holky, běžte se pořádně osušit do trouby!
Plech plný nábojnic míří do trouby!

Osušené nábojnice vždy znovu prohlížím, zda se skutečně vyčistily a neutrpěly zásadní poškození. Některé mají patinu, popřípadě drobné odřeninky, ale to jim spíš přidává na kráse. Roztřídím si je podle velikostí a oddávám se snění, co s nimi. Moc ráda se jimi kochám a často si z nich skládám různé ohrádky a domečky - zjistila jsem, že mi to báječně rozpouští stres a přivolává ducha tvořivého.
Nábojnicová "stavebnice".

Pohrávala jsem si s myšlenkou vytvořit z velkých nábojnic nějaké brože, ale nápad ne a ne se vylíhnout. Až mi úplnou náhodou jednou na nábojnici spadl korálek a zůstal na ní ležet - přesně jako hlavička s tělíčkem. To je ono! Vylíhnu si robůtky, takové malé brožky pro radost na každý den.

Nejvíc mne potrápilo vymyslet odolnou konstrukci z mosazného drátu, kterou jsem vlepila dovnitř nábojnice speciálním lepidlem. Po několika pokusech jsem dokázala, co jsem si předsevzala.

Tak tělíčko a naténka by byla!

Tak tělíčko bych měla! Do bříška jsem robůtkovi stočila kousek moosgummi. Jednak aby vodicí drát zůstal ve středu a nevychyloval se, jednak aby hlavička dosedla do měkkého.

A naplním bříško...

A teď je správný čas vybrat robůtkovi hlavičku! Ale jakou? Bude to Zelinka, Strakáček, Ohnivák nebo Medáček? Mé zásoby korálků se plíživě, ale jistě rozrůstají... Taky se tak rádi přehrabujete ?

Korálková pastva pro oči.

Že by tajemný robot Žabínek ze Špenátové planetky? Nebo tenhle klučík něco špatného snědl?

Hlavička sedí na krku.

Nakonec zbývá zakroutit robůtkovi anténku, aby dobře slyšel, a přilepit dvousložkovým lepidlem brožový můstek.

A robůtek je na světě!

Robůtek nezůstal dlouho sám, už jich je celá partička. Hlavičky jako makovičky: dřevěné, plastové, kamenné, minerálové, skleněné. A anténky na všechny druhy vln, které v naší galaxii chytnete.

Správná parta.

Robůtků nakonec bylo tolik, že si založili své vlastní město. Vítejte v Robůtkově!

Little Robot´s Town

Hrstka parametrů skoro závěrem: robůtek neměří víc jak 40 mm. Nábojnice a drát jsou mosazné, malý můstek z obecného kovu 20 mm krátký.

Je tu krásně!Přijeďte na dovolenou!

Ale nejradši se robůtci vydávají na cesty, třeba na kabátě.

Jupííí!

Tak hodně štěstí na vaší cestě galaxií, robůtci!


Napsat příspěvek

Přidej se
k Simiře na

  • Google plus
  • Facebook

Jejda! Nejdřív se musíte přihlásit.

Zadejte Vaši registrační emailovou adresu.

Storno

Nemusíte si pamatovat všechno!

www.simira.cz nemusíte nosit v hlavě, občas se sami připomeneme e-mailem. Nepropásněte nové soutěže o zajímavé ceny, nejžhavější produktové novinky ani informace o off-line trzích.


Prosím zadejte platnou e-mailovou adresu.

Děkujeme za přihlášení k odběru novinek!

Získejte řadu dalších výhod!


  • Ušetřete čas při nákupu
  • Získejte přehled o stavu vašich objednávek
  • Nenechte si ujít možnost získat slevové kupóny našich prodejců
  • Ovlivněte dění na Simiře svými postřehy a názory
  • Komunikujte přímo s výrobcem a dohodněte detaily své objednávky
  • Nechte si vyrobit své zboží na míru

Chci se registrovatTrvá to jen chviličku :-)