SIMIRádce

Jak se z "dorisky" stal "dotATELIER"

dotatelier | 23.7.2015 | 802× zobrazeno | hodnocení: 1 | 1 komentář

A jak to máte se jménem vy?

Asi jsem schizofrenik!

K tomuto názoru jsem došla po tom, když jsem si na papír sepsala všechna jména, názvy či přezdívky, které používám pro svou prezentaci.

Když se s někým seznamuji, představuji se jako Doris.  Jenom Doris. Příjmení celkem zanedbávám. Nechápu tedy, jak se mi stalo, že nyní mám dvě. Jsem ráda, když mě lidé oslovují křestním jménem a i já ráda lidi oslovuji jejich jménem. Připadá mi to přirozeně osobnější. Volala snad na vás maminka, když jste byli malí, příjmením?

Takže první problém s mými jmény je nasnadě. V občance mám napsána místo dvou, hned tři jména. Přičemž u křestního mi stejně mnozí nevěří jeho pravost a zoufale se pídí po jméně typu „Maruška Polívková“. (Všem Maruškám Polívkovým se tímto omlouvám, jinak by to totiž mohly schytat Jany Novotné a těch bude v republice asi víc.)  A to si pište, že mé jméno pravé je! Maminka ho statečně vybojovala před komunistickým gestapem porodních sestřiček. Dodnes jsem jí za to hluboce vděčná.

Když jsem kdysi začínala prezentovat svou tvorbu na různých internetových serverech, neměla jsem ani za mák páru o tom, co je to Corporate Identity. Takže tu Facebook schytal nějakou mojí přezdívku, tu jiná sociální síť jinou atd. No a na Simiře tou dobou už několik „Doris“ bylo, takže proč se neuchýlit k jednoduché zdrobnělině.

Pravděpodobně to už začalo tenkrát na střední, kdy jsem jednu z důležitých prací podepsala jako „Kachna“. Klauzurní práci zase jako „EDW“. Nebo jednou jsem na jednu z mnoha tabulí v jedné z mnoha tříd v úplné anonymní tajnosti pod rouškou rebelie nakreslila čtvereček a k němu doplnila nápis: „Toto kolečko je z technických důvodů čtverečkem“. O den později za mnou přišla spolužačka a říkala: „Hele, tos napsala ty, že jo. To se pozná.“

Pak jednoho krásného dne přišla myšlenka – a co takhle založit si pořádné webovky? No jo, ale jakou dáme doménu? Ze všech návrhů to v mých a manželových očích vyhrál „dotATELIER“.

A jako třešničku na dortu bych měla doplnit důležitou informaci, že od začátku roku 2011 podepisuju všechny své malby jen jedním pseudonymem a tím je „Edward Wolf“. Až umřu, tak by se totiž v té záplavě pseudonymů historici vůbec nevyznali, proto mi bylo doporučeno používat jen jeden pseudonym. Zajímavé, že? Většina lidí dnes přemýšlí jak se zajistit na klidné stáří. Sjednávají různé pojistky či stopadesáté pilíře důchodů, zatímco výtvarníci musí přemýšlet nad tím, co si počnou po smrti. 

Abych si udobřila všechny Marušky Polívkové, předesílám, že „Edward Wolf“ je v Americe něco jako náš „Jan Novák“. A pokud chcete slyšet nějaký napínavý příběh, jak pseudonym vznikl, pak si ho budete muset vymyslet sami, pač já to nevím. Prostě to tak přišlo. Když se mi na signaturu někdo dříve na výstavě zeptal, tak jsem vždy odpovídala: „Nevím, ale psycholog by se na tom určitě dobře vyřádil.“ Reagovala jsem tak do té doby, než mi někdo odvětil: „To je v pořádku. Já se rád vyřádím.“

Tak a teď aby se v tom čert vyznal. Už se asi nedivíte, že mám v hlavě takovou bramboračku. Jako schizofrenik se opravdu necítím. Na druhou stranu, kdybych se tak cítila, tak bych schizofrenikem vlastně nebyla … hm …

Chci vám tímto jen sdělit, že změna simirové přezdívky je jedním z kroků vedoucích ke zkrocení mé zdivočelé Corporate Identity.

Vítejte v „dot ATELIERu“ !!!

Napsat příspěvek

Přidej se
k Simiře na

  • Google plus
  • Facebook

Jejda! Nejdřív se musíte přihlásit.

Zadejte Vaši registrační emailovou adresu.

Storno

Nemusíte si pamatovat všechno!

www.simira.cz nemusíte nosit v hlavě, občas se sami připomeneme e-mailem. Nepropásněte nové soutěže o zajímavé ceny, nejžhavější produktové novinky ani informace o off-line trzích.


Prosím zadejte platnou e-mailovou adresu.

Děkujeme za přihlášení k odběru novinek!

Získejte řadu dalších výhod!


  • Ušetřete čas při nákupu
  • Získejte přehled o stavu vašich objednávek
  • Nenechte si ujít možnost získat slevové kupóny našich prodejců
  • Ovlivněte dění na Simiře svými postřehy a názory
  • Komunikujte přímo s výrobcem a dohodněte detaily své objednávky
  • Nechte si vyrobit své zboží na míru

Chci se registrovatTrvá to jen chviličku :-)