SIMIRádce

Jak to všechno bylo..

lucycan | 26.1.2023 | 36× zobrazeno | hodnocení: 0 | 0 komentářů

Malý rozhovor o tom, jak to všechno začalo, s majitelkou obchodu Pachamama.

Svíčky, které Vás nadchnou

Mihotající se světlo svíčky mají někteří z nás spojené hlavně s právě přicházejícím podzimem. U mě je to jinak. Již dlouho se totiž znám s Lucií Ročárkovou. Lucie se zabývá výrobou svíček a vykuřovadel a díky spojení s netradičním materiálem jsou její svíčky zároveň umělecká díla a každá svíčka je originál.

1. Lucko, můžeš nám říci, co tě vedlo k tomu, že jsi se začala věnovat právě výrobě svíček a dalších voňavých věcí?

Důvodů bylo vlastně několik. První a zásadní bylo vyhoření. Můj soukromý distribuční business, který mě živil posledních 12 let, přestal fungovat kvůli covidu a neférovým podmínkám výrobce. Silně jsem zatoužila po své značce, svém produktu, po něčem, co budu mít pod kontrolou sama od začátku až do konce. A tak jsem pátrala po něčem, co by dělalo šťastnou mě i mé zákazníky. A protože miluji vůně, alchymii a různé kombinování, procházky po lese, tradice a kořeny, tak rozhodnutí padlo na svíčky a difuzéry, od kterých byl jen krůček k vykuřovadlům, voskům a rituálním svíčkám.

2. Na tvých svíčkách je zajímavé to, že jsi spojila vosk s betonem. Jak tě napadla právě tato kombinace?

Chtěla jsem se úplně vyhnout obligátnímu lití do průmyslového skla. Cíl byl, aby byl produkt od nuly můj, originální. Nevlastním keramickou pec, takže volba byla jasná –⁠ beton. Navíc díky betonu mohu tvořit další zajímavé produkty jako vázy, tácy, sochy atd.

3. Můžeš říci, jak tvé svíčky vznikají?

Náročně, trošku jsem si s betonem zavařila. Technologii jsem vyvíjela skoro půl roku. Nakonec jsem skončila u klasického míchání cementu s pískem. Dózy se musí máčet a několik dnů nechat vytvrdnout. Velice důležité je použití kvalitní impregnace kvůli poréznosti povrchu betonu. A pak je to o poměrech, vážení, teplotách a zrání vosku. Výroba svíčky v betonové dóze se nedá nijak uspěchat. Trvá skoro dva týdny. A s etiketováním ji musím vzít minimálně 10× do ruky, než je dílo hotové.

4. Proč jsi k výrobě svíček vybrala právě sójový vosk?

Tady byla volba náročná. Včelí vosk nenese dobře vonné oleje, kokosový vosk je extrémně drahý. Takže volba padla na sametově krémový, vegan and animal cruelty free sójový vosk, který je luxusní, dlouho hoří a nádherně nese vůni. Je dražší, ale výsledek je perfektní. Parafín pro mě vůbec nepřicházel v úvahu vzhledem k tomu, že se vyrábí z ropy a hoří velice rychle.

5. Kde získáváš suroviny na výrobu?

Suroviny na difuzéry a svíčky odebírám od top výrobce z Velké Británie. Britský trh se svíčkami je druhý největší na světě. Jejich vonné oleje dokonalé kopírují vůni, kterou si vyberete, tzn. že například jablečný štrůdl prostě voní jako čerstvě upečený štrůdl od babičky. Zbylé komponenty na svíčky pak kupuji po různých stavebninách. Vonné vosky do aromalamp vyrábím z esenciálních olejů, takže jsou 100% přírodní a léčivé.
314650548_483246120431844_6060025688412129934_n
6. Na tvém e-shopu lucycan.cz si kromě svíček lidé mohou koupit také vykuřovadla k rituálům, meditaci, na potlačení negativní energie i podporu zdraví. Pro jaké příležitosti jsou určena?

Přesně pro ty účely položené v otázce. Například vykuřovadlo Černá levandule je dokonalý průvodce při meditacích, nádherně pudrová vůně styraxu a levandule je velmi uklidňující, zatímco Bílá srna je silně očistná, energizující, jsou v ní krystaly mentolu a kafru. Pryskyřici sbírám ručně v lese.

7. Takovou podpultovkou, která je k dispozici pouze na akcích, kterých se účastníš se svým voňavým stánkem, jsou rituální svíčky. Jaké mají využití a pro koho jsou určené?

Rituální svíčky jsou opravdu určené pro fajnšmekry. Svíčky jsou vyrobené z domácí produkce včelího vosku přímo od včelaře, žádný čištěný vosk. Jsou určené tak trochu pro čarodějnice, které praktikují rituály. Každá ručně máčená svíce je velmi náročná na výrobu a díky složení bylin a koření má v sobě jiný účel. Svíčky jsou máčené za úplňku, takže jejich působení je o to magičtější.

8. Svíčky a vykuřovadla ale nejsou jedinou oblastí, které se věnuješ. Vyrábíš také venkovní dekorativní sochy ve tvaru ducha. Proč jsi vybrala právě ducha a proč by na zahradě socha neměla chybět?

To je taková moje srdcovka, mám ráda hřbitovní umění a duch se zapálenou svíčkou uvnitř prostě dotvoří v každé zahradě nádherně mystickou atmosféru.

Napsat příspěvek

Přidej se
k Simiře na

  • Google plus
  • Facebook

Jejda! Nejdřív se musíte přihlásit.

Zadejte Vaši registrační emailovou adresu.

Storno

Nemusíte si pamatovat všechno!

www.simira.cz nemusíte nosit v hlavě, občas se sami připomeneme e-mailem. Nepropásněte nové soutěže o zajímavé ceny, nejžhavější produktové novinky ani informace o off-line trzích.


Prosím zadejte platnou e-mailovou adresu.

Děkujeme za přihlášení k odběru novinek!

Získejte řadu dalších výhod!


  • Ušetřete čas při nákupu
  • Získejte přehled o stavu vašich objednávek
  • Nenechte si ujít možnost získat slevové kupóny našich prodejců
  • Ovlivněte dění na Simiře svými postřehy a názory
  • Komunikujte přímo s výrobcem a dohodněte detaily své objednávky
  • Nechte si vyrobit své zboží na míru

Chci se registrovatTrvá to jen chviličku :-)