SIMIRádce

Historický víkend

rainbow girl | 8.5.2012 | 424× zobrazeno | hodnocení: 0 | 0 komentářů

Plzeň 15.6 2012

Historický víkend
městské slavnosti
15.06.2012 16:00 h
Plzeň - historické centrum města
Plzeň, okr.Plzeň město
Osmnáctý Historický víkend klepe na dveře, na co se můžete těšit?

15. – 17. června 2012 pořádá Nadace 700 let města Plzně v historickém centru města již osmnáctý ročník oblíbeného Historického víkendu.
Zahájí ho již v pondělí 11. června koncert Jiřího Stivína v katedrále sv. Bartoloměje. Poté se již vše začne chystat, aby v pátek 15. června v 16.00 mohl začít třídenní mumraj k pobavení císaře Rudolfa II. i každého, kdo do centra Plzně v těch dnech zavítá.
Hlavní scéna na náměstí Republiky bude ve večerních programech hostit Divadlo Kvelb, které přiveze jedinečná ohňová představení. A tak budete moci v pátek po koncertě skupiny Ginevra shlédnout planoucí show Motýli a v sobotu příběh Vzplanutí. Po oba dny se stane oživlou kulisou také dominanta města, katedrála sv. Bartoloměje a připraveno bude i hudební překvapení. V sobotu čeká návštěvníky oblíbený ohňostroj. Po celé tři dny zde bude připraven pestrý hudební, divadelní, šermířský a další program.
Z bohaté nabídky si návštěvníci vyberou také na scéně u morového sloupu, zde uvidí např. divadlo Alfa, na nádvoří Pivovarského muzea, kam se mohou přijít podívat na rytířskou zbroj, poslechnout si melodie z flašinetu nebo se potěšit dobovým tancem. Pod hradbami v Křižíkových sadech se opět setkají s oblíbenou skupinou Tercie, s níž si vyzkouší nejroztodivnější hry a dovednosti z dob minulých. Připraven bude i Milan Zaleš s dravými ptáky, milovníci kaktusů pak mohou zajít v sobotu a v neděli na jejich výstavu ke Zvonu a ti kteří mají raději historii na kolech se budou moci v těchto dnech projet starými vozy MHD. Nejen děti se pak v sobotu mohou vydat na Pohádkovou cestu.
Historický víkend nabídne i tradiční sobotní odpolední průvod účinkujících a večerní vejšlap strašidel. Pro maskované a registrované návštěvníky jsou připraveny upomínkové placky, letos s motivem čertíka z dílny VHRSTI.
Nedělní program zpestří přehlídka historické hudby, divadla apod., která se poprvé uskutečnila v roce 2011. Návštěvníci se budou moci těšit na ukázky z katovského řemesla, Uličnickej blázinec a Káru komediantů Divadla Kvelb nebo na oblíbené Chůdadlo.
Podrobný program bude ke stažení na http://www.nadace700.cz v průběhu května. Všechny venkovní scény jsou přístupné ZDARMA!



Napsat příspěvek

Přidej se
k Simiře na

  • Google plus
  • Facebook

Jejda! Nejdřív se musíte přihlásit.

Zadejte Vaši registrační emailovou adresu.

Storno

Nemusíte si pamatovat všechno!

www.simira.cz nemusíte nosit v hlavě, občas se sami připomeneme e-mailem. Nepropásněte nové soutěže o zajímavé ceny, nejžhavější produktové novinky ani informace o off-line trzích.


Prosím zadejte platnou e-mailovou adresu.

Děkujeme za přihlášení k odběru novinek!

Získejte řadu dalších výhod!


  • Ušetřete čas při nákupu
  • Získejte přehled o stavu vašich objednávek
  • Nenechte si ujít možnost získat slevové kupóny našich prodejců
  • Ovlivněte dění na Simiře svými postřehy a názory
  • Komunikujte přímo s výrobcem a dohodněte detaily své objednávky
  • Nechte si vyrobit své zboží na míru

Chci se registrovatTrvá to jen chviličku :-)