Čas sklizně

Je sklizeno. Nebo skoro sklizeno. Ještě máme na zahradě pár rajčátek, která možná ještě dojdou, obří kedlubny nepospíchají. Můžou v klidu klátit nohou pod těžkou hlavou. S rakytníkem si již rozumím a mám jej v medu, v lihu, suším a možná bude ještě sirup.

  • 14. 10. 2017 napsal admin Zdenka
  • návody
  • 348x
  • 3  (+3 / -0)

Ale budu muset přitvrdit a vytáhnout kvašák. Jíž jste o nich jistě slyšeli nebo četli, ale již jste je vyzkoušeli? Já ano a je to paráda. Vykvasíte si malé množství sezóní zeleniny.  Napište si do vyhledávače KVAŠÁK a budete koukat.

Sbíráte bylinky? Já ano. Začnu v březnu podbělem, poté pampelišky, mladé kopřivy. Květ černého bezu, honem na lípu. Pěstujeme mátu a meduňku. List jahodníku a už ani nevím. Šípky, rakytník a nemá to konec. Sušíte stylově?

Znáte tyhle krásné sušáky na bylinky?

Tuhle parádu na uskladnění cibule, česneku nebo ořechu vyrábí prodejce Trepa. Dóza je z pedigu, hotový výrobek je mořený, barva je skořicová. Výška je 41 cm ( i s úchytem ) a šíře (dolní) je 27 cm.. Ošetřena je lakem ředitelným vodou, splňující hygienické požadavky. Lakovaná je 3x vně a 2x uvnitř.

Také se bude hodit pícka na jablko. Zadejte PEC NA JABLKO a vyberte si.

Kvasit se nemusí pouze zelenina. Tudíž budete potřebovat DEMIŽON

.

Potom si tu svoji úrodu pěkně vystavte. Tuhle nádheru vyrábí Zdenek D.

Užijte si to, co jste si zaseli, vysadili nebo nasbírali.

Dobrou sklizeň.

 

 

Uložit

Přidej se
k Simiře na

  • Google plus
  • Facebook

Jejda! Nejdřív se musíte přihlásit.