SIMIRádce

Minerály

zanky | 15.8.2012 | 859× zobrazeno | hodnocení: 0 | 0 komentářů

Vše o kamenech, jež používám ke své tvorbě.

Achát

Léčebné využití: předchází střevním potížím, ulevuje při gastritidě, povzbuzuje trávicí trakt, léčí oči, žaludek, dělohu. Čistí lymfatický systém a slinivku břišní, posiluje krevní oběh, chrání před vznikem kožních chorob a léčí je.

Užití: odvaha, síla, léčení, dlouhověkost, láska, ochrana, úrodnost půdy, uzemnění

Je to velice stálý kámen, jenž nám dodává citovou, tělesnou a rozumovou rovnováhu, podporuje sebedůvěru a napomáhá sebepoznání, odhaluje dosud skryté okolnosti a obrací pozornost majitele k nerovnováhám narušujícím jeho pohodu, posiluje soustředění a praktická rozhodnutí, dodává odvahu a upřímnost sám k sobě. Pomáhá překonávat negativní pocity, zahořklost, vnitřní zlobu, odstraňuje vnitřní napětí. Navozuje pocit bezpečí a jistoty, posiluje lásku a dodává odvahu k hledání lásky nové, pomáhá při citových zklamáních. Stabilizuje auru, ruší a přetváří negativní energie. Výborný ochranný kámen pro malé děti.

 

 

Pruhovaný achát obecně má projektivní energii a náleží elementu ohně. Je ochranným kamenem, zmírňuje stresové stavy a obnovuje tělesnou energii.

Zelený achát má receptivní energii a náleží elementu země. Zvyšuje duševní a citovou přizpůsobivost, zlepšuje schopnost rozhodování, pomáhá při řešení sporů. Nosí se ke zlepšení zraku a elixír ze zeleného achátu pomáhá při neplodnosti.

Růžový achát posiluje lásku mezi rodiči a dětmi, je vhodné ho nosit na srdci.

Botswanský achát je výborný pro skoncování s kouřením, pomáhá překonávat deprese a ulevuje vzniklému napětí, podněcuje činnost korunní čakry.

Modrý krajkový achát má receptivní energii a náleží elementu vody. Zajišťuje klid a štěstí, zbavuje stresu, zmírňuje hádky v domácnosti a rodině, zajišťuje svému nositeli velkou oporu a zdroj síly. Odstraňuje pocity starých křivd, podněcuje k novému způsobu vyjadřování a má perfektní léčebné účinky na krční a ramenní oblast, hrdlo, štítnou žlázu a lymfatické uzliny, snižuje horečku, posiluje kosterní systém a urychluje hojení zlomenin.

 

Větévkový achát má projektivní energii a náleží elementu ohně. Je to kámen hojnosti, vnáší hojnost a bohatství do všech oblastí lidského života, přináší úspěch do jakéhokoliv

podnikání. Je silně propojen s rostlinnou říší a prohlubuje spojení se zemí. Vytváří klid a mír a pomáhá prožít každý okamžik naplno. Otevírá a harmonizuje všechny čakry a léčí nerovnováhu  způsobenou nevyvážeností čaker. Pomáhá při migrénách, léčí poruchy nervového systému, stimuluje oběhový systém.

Ohnivý achát má projektivní energii a náleží elementu ohně. Podporuje klid a vyrovnanost, uzemňuje, přináší pocit bezpečí a jistoty, odstraňuje strach. Má značné ochranné účinky, vytváří ochranný štít kolem těla, odráží negativní síly zpět k původci. Pomáhá při léčbě závislostí, napomáhá sexuální aktivitě, léčí nervy, žaludek, poruchy oběhového systému, pročišťuje zrak. Otvírá kořenovou čakru, a přiložen na některou vyhořelou čakru ji znovu jemně napojí, pročišťuje éterické bloky a dodává energii auře.

 

Mechový achát má receptivní energii a náleží elementu země. Je silně spjat s přírodou, má schopnost obnovy narušené rovnováhy, osvěžuje duši a ukazuje vše krásné okolo. Velmi vhodný pro všechny pěstitele rostlin. Přitahuje bohatství, štěstí, nové přátele a zajišťuje dlouhověkost. Zmírňuje porodní bolesti a zajišťuje zdárný průběh porodu. Pomáhá k uvolnění strnulé šíje, léčí infekce, nachlazení a snižuje horečku. Vyčerpanému organismu propůjčuje novou dávku energie.

 

 

 

Ametyst

Léčebné využití: zmírňuje bolesti hlavy, odstraňuje napětí, pomáhá při žaludečních a dýchacích obtížích, poruchách sluchu, kožních problémech, nerovnováze zažívacího traktu, působí na střeva a střevní mikroflóru, odstraňuje parazity, podněcuje produkci hormonů, činnost metabolismu, posiluje vylučovací orgány a imunitní systém. Léčí podlitiny, otoky a rány. 

Užití: čistota, stres, sny, léčení alkoholismu, láska, klid, ochrana, štěstí, odvaha 

Vlastnosti: receptivní kámen, přiřazen planetám Jupiter, Neptun a elementu vody.

Je tradičně kamenem čistoty, zbožnosti a býval šperkem králů. Je to mimořádně mocný kámen s ohromnou ochrannou sílou, má vysoké spirituální vibrace. Má silnou léčivou a očistnou moc, zahání nespavost a noční můry, vyvolává klidný spánek a příjemné ozdravující sny. Je kamenem klidu, zahání stres a negativní emoce, tiší strachy, vztek, obavy a zlobu, zvyšuje naděje, zahání pocit viny, zbystřuje mysl, je kamenem pravé, ryzí, emocionální lásky, posiluje věrnost. Napomáhá soustředění, pomáhá přijímat nové myšlenky, dodává rozhodnost, rozvíjí intuici, podporuje proměnu záměrů ve skutečnost. Pomáhá při léčbě alkoholismu a jiných závislostí. Čistí a harmonizuje krční a korunní čakru.

 

               

Barvy: fialová, temně fialová, nachová


 

 

 

 

 

Akvamarín

Léčebné využití: zajišťuje dobré zdraví, mírní bolesti zubů, léčí oči, žaludek, jícen, čelisti, bolesti v krku, sennou rýmu, uvádí do rovnováhy štítnou žlázu, působí na svalovou hmotu.

Je kamenem klidu, radosti a štěstí především ve vztazích. Symbolizuje odvahu, potlačuje stres a uklidňuje mysl, zbavuje strachů. Dokáže zlomit staré sebeobranné naprogramování, zbystřuje intelekt a vnímavost, čistí zablokovanou komunikaci a zlepšuje sebevyjádření. Skvělý kámen pro meditaci.

 

Ametrín

Užití: klid, ochrana, jas, očista, uvolnění

 

Vlastnosti:

Jeho účinky jsou velmi rychlé a silné. Očišťuje mysl od stresů, napětí, uklidňuje ji a umožňuje větší soustředění při meditaci. Sjednocuje mužskou a ženskou energii, pomáhá zvyšovat snášenlivost mezi lidmi, zbavuje předsudků, podněcuje tvůrčí schopnosti, schopnost rozhodovat sám o sobě a svém životě. Vnáší nám do života jasnost, tvůrčí způsoby řešení, posiluje soustředění. Překonává naprogramované negativní citové bloky. Chrání před psychickými útoky. Uvolňuje zablokování ve všech úrovních – fyzické, emocionální i duševní.

 

Léčebné využití: proniká ke kořenům problémů, silně očistný, odstraňuje z aury vše negativní a z těla vše jedovaté. Velmi užitečný v případě dlouhodobých nemocí – odhaluje příčinu. Čistič krve, zdroj energie, regenerace těla, posiluje imunitní systém. Léčí syndrom chronické únavy, potlačuje stres, deprese, silné citové vzrušení, poruchy trávení, vředy, únavu, malátnost, trvalé bolesti hlavy.

 

 

Amazonite

Užití: úspěch, klid, intuice, škodlivé záření

Vlastnosti:.

Je mimořádně uklidňujícím kamenem, tiší nervový systém, udržuje v rovnováze mužskou a ženskou energii, rozptyluje negativní energie a rozpouští negativní bloky, zmenšuje obavy a strach, zvyšuje intuici, pohlcuje škodlivé záření z mobilních telefonů a mikrovlnných trub. Zajišťuje úspěch v riskantních krocích. Otevírá srdeční a krční čakru.

Léčebné využití: léčí osteoporózu, zubní kazy, udržuje v rovnováze metabolismus

narušený blokací nervového systému, přináší úlevu při svalových křečích.

Barva: modrozelená

 

Avanturín

Léčebné využití: příznivě působí na štítnou žlázu, preventivně proti vzniku arteriosklerózy a propuknutí alergií. Udržuje rovnováhu krevního tlaku, podněcuje metabolismus, snižuje hladinu cholesterolu, ulevuje od migrén, má velmi příznivý účinek na posílení zraku. Léčí nadledvinky, srdce, dutiny, svalový a urogenitální systém.

Užití: mentální síly, zrak, peníze, klid, léčení, štěstí.

 

Vlastnosti:

Je kamenem štěstí. Působí vysoce kladně na vše, co má spojitost s prosperitou a majetkem. Používá se k ochraně domů a zahrad před geopatogenními zónami, pohlcuje elektromagnetický smog, ochrana před zářením z mobilního telefonu.

V duševní rovině posiluje řídící a rozhodovací schopnosti, zvyšuje vnímavost a vytrvalost, povzbuzuje kreativitu a pozvedává inteligenci. Dokáže zavést zpět do minulosti a odkrýt nerovnováhy současnosti. Udržuje rovnováhu mezi ženskou a mužskou energií.

 

Barvy: zelený, modrý, červený, hnědý, broskvový

 

Modrý avanturín navíc funguje jako účinný duševní léčitel.

 

Zelený avanturín pomáhá uklidnit a tišit utrápené emoce. Rozptyluje negativní myšlenky, dává pocit vyrovnanosti a duševní pohody. Zahání žaludeční nevolnost.

 

Červený „sluneční“ avanturín zahání chmury a dodává vitalitu.

 

 

 

 

Bronzit

Užití: hojnost, štěstí, proti nočním můrám, léčení, odstraňuje negativní energie

 

Vlastnosti: náleží planetě Slunce, elementu ohně a má projektivní energii.

Mimořádně blahodárně působící krystal, je to šťastný a štědrý kámen. Je jedním z kamenů hojnosti, učí nás přilákat k sobě bohatství, prosperitu a úspěch, poskytuje štěstí každému, kdo ho vlastní. Předchází nočním můrám a zajišťuje příjemný spánek.

Funguje jako účinný čistič a regenerátor, svému majiteli předává teplo, energii a velice zvyšuje jeho tvůrčí schopnosti. Pohlcuje, proměňuje, rozptyluje a uzemňuje negativní energii. Melancholie a negativní emoce nemají v jeho přítomnosti místo. Podporuje duševní vědomí a dodává příliv nové energie. Je ochránce aury, zavčas svého majitele varuje a tím mu dává dostatek času k akci na vlastní ochranu. Čistí čakry – zejména solar plexus, aktivuje  činnost korunní čakry a zesiluje intuici, pročišťuje vyšší úrovně osobnosti a uvádí je do rovnováhy. Urovnává vztahy a spory v rodině či skupině,  napomáhá přijímat se takoví, jací jsme, dodává sebedůvěru, potlačuje sebezničující sklony, zmírňuje přecitlivělost – zejména na kritiku okolí.

 

 

Nikdy nepotřebuje čištění!

 

Léčebné využití: obnova ztracených sil a energie, blahodárně působí na chronický únavový syndrom, povzbuzuje trávení, slezinu a slinivku břišní, zažehnává infekce v ledvinách a močovém měchýři, pomáhá při očních problémech, podporuje krevní oběh, udržuje v rovnováze činnost štítné žlázy. Posiluje nervy, pomáhá zbavit se všeho škodlivého, příznivě působí při zácpě a zabírá na celulitidu. Působí na problémy při menstruaci a symptomy menopauzy, kdy uvádí do rovnováhy jednotlivé hormony a zahání únavu.

Barva: žlutý s nahnědlými místy nebo kouřově šedohnědý

 

Fluorit

Užití: mentální síly, duševní ochrana, deprese, sebedůvěra

 

Vlastnosti: projektivní kámen, vhodný k posílení účinků jiných kamenů.

Je obdařen silnou ochrannou mocí, zejména na duševní úrovni, pracuje s vědomou myslí, posiluje naše myšlenky, zmírňuje emocionální zaujetí a potlačuje silné emoce, posiluje analytické schopnosti, urovnává zoufalství, depresi či vztek, zastavuje psychickou manipulaci, dodává řád každodennímu životu, uvádí do souladu citovou, tělesnou i duševní rovinu osobnosti, jemně otevírá dveře do podvědomí a nechává na povrch vyplynout potlačované pocity. Zvyšuje sebedůvěru, zručnost, tělesnou i duševní koordinaci, pomáhá při učení, zvyšuje koncentraci. Účinně funguje proti škodlivým vlivům počítačů a elektromag. záření.

 

Léčebné využití: zahání negativní energii a poruchy všeho druhu, čistí, odstraňuje a přeorganizuje v těle vše, co není v naprostém pořádku, likviduje viry, léčí všechny druhy infekce včetně rýmy a nachlazení, regeneruje kůži a sliznice, odstraňuje vrásky, blahodárně působí na zuby a lze jej použít během stomatologických zásahů, dále na kosti, artritidu, revmatismus, bolesti zad, zlepšuje funkčnost kloubů, přispívá k hojení vředů a ran a pomáhá obnovovat sexuální rozkoš.

 

Modrý fluorit – uklidňuje nebo nabíjí podle momentální potřeby, zlepšuje komunikaci, uspořádává myšlenky, zvyšuje kreativitu, účinně působí na oční, nosní,

ušní a krční potíže.

 

Čirý fluorit – nastoluje harmonii mezi rozumem a duchem, přivádí do těla univerzální energii, vylaďuje čakry, podněcuje činnost korunní čakry, dodává energii auře a zesiluje během léčby účinky jiných kamenů.

 

Zelený fluorit – pohlcuje negativní energie, uvolňuje intuici, odbourává přebytek energie, zažehnává citová traumata, léčí infekce, žaludeční, střevní problémy a křeče. Účinně čistí čakry a duši, odstraňuje z nich již překonané postoje.

 

Fialový fluorit – výborný pro meditaci, napomáhá duševní komunikaci, léčí kosti a poruchy kostní dřeně.

 

Žlutý fluorit – odbourává toxické látky, snižuje cholesterol, působí na játra, zvyšuje tvůrčí schopnosti a intelektuální aktivitu.

 

Fluorit žlutý je vzácnější barevnou odrůdou Fluoritu a kromě společných druhových vlastností má navíc tyto rysy: Odbourává z těla veškeré jedy a toxiny, blahodárně působí na játra a žlučník, harmonizuje 3. čakru - Solar Plexu, zvyšuje tvůřčí schopnosti a intelektuální aktivitu.

 

 

 

 

Dumortierit

Léčebné využití: tlumí prudké bolesti hlavy, sráží vysoké horečky, odvodňuje, uvolňuje křeče, mírní střevní koliky, zostřuje smyslové vjemy, pomáhá při únavě, celkovém vyčerpání a stresu, vhodný na celkové uvolnění před spánkem 

 

Užití: naděje, síla, vůle, klid, léčení

 

Vlastnosti: receptivní kámen, přiřazen planetě Neptun a elementu vody.

Je to kámen naděje, v těžkých životních situacích pomáhá obratu k lepšímu, dodává nám důvěru ve vlastní schopnosti a sílu tyto situace zvládnout a překonat, a ve šťastných situacích učí užívat života naplno, brát ho takový, jaký je, bez zbytečných starostí a obav. Podporuje pozitivní životní postoj, pomáhá odstraňovat staré blokády a vzory. Posiluje vůli zbavit se závislostí na tabáku, alkoholu či drogách. Zvyšuje koncentraci. Léčí duševní a nervová onemocnění. 

Barvy: modrý, modrofialový až nachový, hnědý, zelenkavý 

 

Býčí oko -  červená odrůda Tygřího oka je kamenem přinášejícím povzbuzení. Dokáže překonat letargii a nabízí motivaci. Urychluje metabolismus.

Tygří oko je ochranný kámen. Nosí se i jako talisman před všemi formami nebezpečí. Přes spojení mezi sluneční a zemskou energií pomáhá uzemnit lidi, kteří ztratili spojení s realitou. Podporuje duchovní růst zemsky orientovaných lidí, tok energie v těle a dodává sílu. Přitahuje peníze a bohatství. Pomáhá odbourat závislosti na druhých lidech, uznáním vlastní hodnoty. Potlačuje deprese.

Léčebné využití: vyrovnává činnost mozkových hemisfér, pomáhá při léčbě zlomených kostí, působí na rozmnožovací orgány, léčí oči a krk, odstraňuje křeče.

 

 

Gagát / Jet

Léčebné využití:  otoky žláz, lymfatické uzliny, menstruační  bolesti, migrény, epilepsie, bolest v krku, nachlazení

Užití: ochrana, síla, hojnost

Vlastnosti  Gagátu:  využívá se od doby kamenné jako amulet, chrání před nemocemi, násilím a zlými silami. Odstraňuje  neopodstatněný  strach. Pomáhá na cestě za duchovním vývojem. Stabilizuje výkyvy nálad a přináší do života vyrovnanost. Gagát též pomáhá udržet v rovnováze finance a chránit podnikatele. Umistěte Gagát do rohu hojnosti (nejvzdálenější kout místnosti nebo sídla firmy), anebo do své firemní pokladny.  Pročišťuje základní čakru a podporuje růst energie Kundalini.

Barva: černý, tmavohnědý

 

 

 

 

Girasol

 

Má v sobě mocnou energii Měsíce. Dokáže zesílit a zrcadlově odrážet city. Tím se z něj stává výborný kámen pro vizualizaci, práci se sny a cílené směrování energie (hlavně pro léčitele a mágy). Rozpouští neklid a nespokojenost. Vynáší na povrch naše skutečná přání. Zlepšuje komunikační schopnosti. Umožňuje otevřeně vyjádřit vše, co jsme v sobě zadržovali. Pomáhá korigovat myšlenky a přejít od nejasného myšlení k vnitřnímu jasu. Zvyšuje kreativitu ve všech směrech. Odstraňuje staré zaběhnuté vzorce myšlení a pomáhá osvobodit se od myšlenek a lidí, které nás brzdí v osobním růstu. Rozpouští zatvrzelé postoje, zlobu a negativitu. Ideální je nosit ho v čase změn, protože povzbuzuje psychiku, zklidňuje a vytváří vnitřní rovnováhu.

Léčebné využití: Odstraňuje překážky, pomáhá trávicí soustavě, zejména žaludku a játrům.  Podporuje činnost močového měchýře, příznivě působí na brzlík a solar plexus, zmírňuje problémy při cukrovce a pomáhá při únavě a chronické únavě. Zmírňuje svalové křeče, pomáhá při strnulých svalech a lze ho též použít jako prevenci proti otoku lymfatických cest.

 

 

 

Granát / Garnet

Léčebné využití Granátu:  regeneruje organizmus, obnovuje ztracené síly, čistí krev, podporuje metabolizmus, pomáhá lepšímu vstřebávání minerálů a vitamínů, regeneruje DNA, příznivě působí na páteř, srdce a plíce.

Užití: síla., ochrana, léčení, rituální práce

Vlastnosti Granátu:   po dlouhá léta užíván jako amulet,  který varuje před nebezpečím. Granát je velmi silný kámen,  který přivádí velké  množství  energie, udržuje organizmus v rovnováze a dodává potřebný klid. Pomáhá překonat zastaralé myšlenkové vzorce a  strnulé způsoby jednání.  Přináší sebedůvěru  a odvahu. Podporuje lásku a sexuální touhu (zejména v červeném zbarvení). Granát pomáhá v krizových situacích nalézat východiska a dodat víru v lepší budoucnost i přivolat něčí pomoc.  Pročišťuje čakry, otvírá srdce, pomáhá překonávat tabu. Rozvíjí rozšířené vědomí, umí vyvolat vzpomínky na minulé životy.

Barva: červený, hnědý, černý, žlutý, oranžový, zelený

 

Spessartit –  (barva oranžová), má vysoké vibrace, působí jako antidepresivum, potlačuje noční můry, posiluje srdce, pomáhá při správném úsudku, vhodný při sexuálních problémech, harmonizuje ukládání vápníku v těle.

Hessonit – (barva červená až nahnědlá), snižuje neplodnost a impotenci, léčí čich, harmonizuje produkci hormonů. Přináší sebeúctu a odvahu pomoci druhým, podporuje intuici, užívá se při astrálních cestách .

Grossularit - (barva zelená),  výborný při artritidě, revmatizmu, potížích s ledvinami, kůží a sliznicemi. Zvyšuje plodnost a vstřebávání vitaminů. Poslouží dobře v obdobích řešení soudních sporů a různých problémů. Podporuje relaxaci.

Pyrop – (barva ohnivě červená), léčí zažívací trakt, podporuje krevní oběh, pomáhá při bolestech v krku a pálení žáhy. Uvádí do souladu základní a korunní čakru, podporuje tvůrčí schopnosti a vůli k životu, zvyšuje charizma.

Červený granát – symbol lásky, je naladěn na srdeční energii, povzbuzuje sexualitu, pomáhá ovládat zlost, zejména tu vůči sobě.

 

 

Heliotrop/Krevel /Bloodestone 

Léčebné využití Heliotropu:  zvyšuje imunitu proti akutním infekcím, čistí krev, játra, slezinu, střeva, ledviny a močový měchýř, prokrvuje orgány, reguluje krevní oběh, pomáhá při leukemii odstraňováním toxických látek z krve, podporuje lymfatický systém a metabolismus, neutralizuje překyselenost organismu, pomáhá zabraňovat potratům, ulehčuje porod.

 

Užití: zastavení krvácení, vítězství, odvaha, bohatství, síla, obchod, léčení, ochrana

 

Vlastnosti Heliotropu: projektivní kámen, přiřazen planetě Mars a elementu ohně.

Helitrop má mystické a magické vlastnosti, dodává odvahu, zklidňuje obavy, likviduje vztek, podráždění, agresivitu a netrpělivost, zahání zlo a všechny nedobré síly a drží je v dostatečném odstupu. Heliotrop ochraňuje, uzemňuje, zvyšuje intuici a kreativitu, je zdrojem nových sil, dodává odvahu, učí nás čelit nebezpečným situacím, dává rozhodnost k okamžitému činu. Heliotrop přitahuje peníze a bohatství. Zajišťuje vítězství u soudu a v právních záležitostech.

 

Barva: temně šedozelený s rudými kapkami

 

 

 

Hematit

Užití: léčení, uzemnění, ochrana, zlepšení paměti

Vlastnosti: projektivní kámen, přiřazen planetě Saturn a elementu ohně.

Je to zvláštní, okouzlující, stříbřitě šedý, těžký kámen, jenž je mocný ve vytahování nemocí z těla, uzemňuje, ochraňuje, uvádí do rovnováhy tělo, mysl i ducha, nese v sobě silný element jang, zajišťuje nerovnováhu meridiánu, čímž napravuje nevyváženosti jin. Odstraňuje vše nepříznivé a zabraňuje negativním energiím vstupovat do aury, nastoluje klid, mír a harmonii. Zvyšuje sebevědomí, schopnost přežít a pomáhá ženám překonat plachost.

Přispívá k soustředění, zlepšuje paměť (obzvláště účinný na matematiku a technické předměty). Pomáhá překonávat různá omezení, které si majitel sám stanovil, pomáhá bojovat s přejídáním, kouřením a dalšími špatnými návyky.

Léčebné využití: zastavuje krvácení, udržuje zdravý stav krve a léčí všechny nemoci spojené s krví, vyhání z těla horečku, léčí oběhové problémy, podporuje činnost ledvin, ukládání železa, tvorbu krvinek. Léčí křeče v nohou, pomáhá rovnat záda a působí příznivě i při zlomeninách. Zahání úzkost a nespavost.

Barva: ocelově šedý

 

 

 

 

Howlit / magnesit

 

Léčebné využití: pomáhá ukládat magnesium v těle, detoxikuje, neutralizuje tělesné pachy, uvolňuje svaly a křeče, pomáhá při menstruaci, přináší úlevu při migrénách, léčí střeva, žaludek, ledvinové kameny, močový měchýř, křečové žíly. Hojí zuby a zubní kazy, zrychluje metabolismus tuků, snižuje cholesterol, zpomaluje krevní srážlivost, snižuje horečky a zimnici, prevence proti arterioskleróze, angině pectoris a dalším srdečním chorobám.

 

Užití: klid, harmonie, meditace, uvolnění, léčení

 

Vlastnosti: receptivní, přiřazen planetě Měsíc a elementu vody.

Přináší hluboký klid k uvolnění a meditaci, dodává harmonii, pomáhá přijímat ostatní takové, jací skutečně jsou, bez potřeby je měnit, umožňuje nenechat se zasáhnout problémy jiných, vynáší na povrch sebeklamy, pomáhá rozpoznávat podvědomé pocity a myšlenky, uklidňuje city, činní nás odolnějšími vůči stresu, překonává nervozitu, netoleranci a podrážděnost. Probouzí v nás bezvýhradnou lásku sami k sobě, otevírá srdeční čakru.

 

Barvy: bílý, žlutavý, šedý

 

 

 

 

Howlit / Tyrkenit

Léčebné využití: udržuje rovnováhu vápníku v těle, udržuje dobrý stav zubů a kostí, nespavost.

Užití: klid, meditace, spánek

Vlastnosti:

Je to velice uklidňující kámen, potlačuje zlost a vztek, překonává sobectví, posiluje kladné povahové rysy, uklidňuje rozbouřené city, spojuje staré zasunuté emoce se současností a pomáhá je odblokovat, přináší vzpomínky na sny a vyvolává nové, které umožňují náhled do nitra našich problémů, vhodný při nespavosti, hlavně v případech příliš aktivní mysli. Výborně působí při meditaci, na třetím oku přináší vzpomínky na minulé životy.

 

Barvy: bílý, do modra uměle barvený

 

 

Chalcedony

Léčebné využití: má vysoký očistný účinek, léčí vše špatné, včetně zatím nezhojených ran, zvyšuje tělesnou energii, blahodárně působí na oběhový systém, žlučník, slezinu, kosti a oči, snižuje příznaky senility, zvyšuje tvorbu mateřského mléka. 

 

Užití: štěstí, klid, radost, úspěch, ochrana, strach, deprese

 

Vlastnosti: receptivní kámen, přiřazen planetě Měsíc a elementu vody.

Je kamenem, jenž vyhání strach, deprese, hysterii a smutek a mění je v radost. Rozhání iluze a fantazie, podporuje klidné a pokojné pocity, dodává sílu mezilidským vztahům, uvádí tělo, mysl a ducha do vzájemné harmonie. Je též kamenem ochrany, zvláště na cestách, odvrací psychické útoky, negativní magii, pohlcuje negativní energii a rozptyluje negativní myšlenky. Položen pod polštář zahání noční můry, noční vize a strach ze tmy. Dodává krásu, sílu, energii a přináší úspěch a štěstí ve všech podnicích.

 

Modrý chalcedon – zlepšuje paměť, zvyšuje schopnost učení se (hlavně jazyky), zlepšuje náladu, nabízí optimistický pohled do budoucnosti, podporuje kreativitu. Snižuje teplotu, reguluje krevní tlak, posiluje imunitu, působí protizánětlivě, pročišťuje dýchací systém od škodlivin z kouření.

 

Barvy: bílý, modrý, růžový, šedý

 

 

 

Chiastolit je mocným ochranným, magickým kamenem. Vyvažuje všechny čtyři elementy, rozhání negativní myšlenky, city a iluze. Zbavuje pocitu viny, stabilizuje city, pomáhá hledět do tváře realitě. Jako další kameny neobvyklého tvaru a vzoru přináší štěstí.

Léčebné využití: napravuje poškození chromozomů, zvyšuje imunitu, posiluje nervy, snižuje horečku, překyselení organismu, zastavuje krvácení, zvyšuje laktaci.

 

 

Chryzantémový kámen

Kamenná chryzantéma (Celestýn) je uklidňující kámen, jenž dodává sebedůvěru. Samotnou svou přítomností vylepšuje libovolné okolí, ve kterém se nachází. Vyzařuje harmonii. Vyvolává změny v rovnováze a ukazuje, jak spolu mohou dva lidé lépe spolupracovat. Pomáhá nám radovat se z přítomného okamžiku. Přináší rozkvět všem vašim schopnostem. Dodává inspiraci a energii. Posiluje charakter. Pomáhá překonat žárlivost, zahleděnost do sebe, nepozornost, malichernost a povrchnost. Vnáší do našeho života lásku a nabádá nás ji projevovat ostatním. Na citové úrovni zajišťuje stabilitu a důvěru.

Léčebné využití: Pomáhá při tělesném dospívání a ženám v přechodu. Blahodárně působí na pleť. Posiluje zrak a kostru. Účinně funguje při rozptylování jedovatých látek a nádorů.

 

 

 

Chryzopras

Léčebné využití: léčí kožní problémy, srdeční choroby, poruchy štítné žlázy, celkovou slabost, trávicí systém, tiší žaludeční problémy způsobené stresem, posiluje zrak, zvyšuje plodnost, chrání před pohlavními chorobami, zastavuje krvácení, zmírňuje revmatické bolesti, posiluje činnost ledvin, je silně detoxikační. 

Užití: peníze, úspěch, štěstí, radost, přátelství, ochrana, léčení

 

Vlastnosti: receptivní kámen, přiřazen planetě Venuši a elementu země.

Je kamenem, jenž pozvedává emoce, poskytuje naději, uklidňuje, přináší potěšení, úspěch v nových podnicích, nové přátele, přitahuje peníze, odstraňuje závist, sobectví, napětí a stres. Pomáhá odpouštět, přijímat sám sebe i druhé, přináší rovnováhu mezi ideály a skutečnosti, zabraňuje ukvapenému jednání. Zahání tíseň, předchází nočním můrám, hlavně u dětí, dodává pocit bezpečí, důvěry a jistoty, ochraňuje. Nabíjí srdeční a křížovou čakru.

 

Barvy: trávově zelený, citrónový

 

 

 

Chryzokol

Léčebné využití: léčí potíže zažívacího traktu, vředy, problémy kostí, artritidu, svalové křeče, spáleniny, hojí infekce krku a mandlí, posiluje štítnou žlázu a metabolismus, potlačuje menstruační křeče, zbavuje plíce, játra, střeva a ledviny toxických látek.

Užití: láska, moudrost, klid, meditace, léčení

Vlastnosti: receptivní kámen, přiřazen planetě Venuši a elementu vody.

Je kamenem klidu, tiší emoce, poskytuje sílu rozvážnosti, pozvedává moudrost, přitahuje lásku a upevňuje vztahy, hojí bolesti srdce a na úrovni srdeční čakry zvyšuje schopnost milovat, má očistný vliv, vyhání veškeré negativní energie. Z čakry solar plexu odstraňuje negativní emoce (např. pocit viny), pomáhá při meditacích, zlepšuje komunikaci, ale také rozpozná, kdy je lepší mlčet. Přeměňuje destruktivní citové naprogramování v pravý opak.

 

Barvy: modrý, modrozelený až tyrkysový

 

 

 

Jadeit

Léčebné využití: pomáhá tělu léčit se, přičemž působí na nefyzické problémy, jež nemoc způsobily, léčí ledviny, močový měchýř, srdce, žaludek, kyčle, slezinu, detoxikuje, obnovuje buněčný a kosterní systém, zvyšuje plodnost, pomáhá při porodu

 

Užití: prosperita, peníze, ochrana, láska, dlouhověkost, moudrost, léčení

 

Vlastnosti: receptivní kámen, přiřazen planetě Venuši a elementu vody.

Je starodávným, posvátným kamenem Dálného východu, jenž přitahuje lásku, má sílu prodlužovat život, přitahuje peníze, dodává prosperující energii při obchodních jednáních, pozvedává moudrost ducha, chrání před neštěstími a nehodami, pomáhá předcházet nemocem a zdravotním obtížím. Je symbolem čistoty a vyrovnanosti, přináší do života harmonii, štěstí a přátelství. Uvolňuje emoce a podrážděnost, uklidňuje mysl. Jako kámen snů, položen na čele, přináší sny nahlížející do hloubky našeho nitra.

 

Zelený jadeit – uklidňuje nervový systém, harmonizuje nefungující vztahy, pomáhá realizovat touhy a vášně, má nejblíže k centru srdce.

 

Žlutý jadeit - přináší radost, štěstí, energii, povzbuzení. Zlepšuje funkci trávicího a vylučovacího systému.

 

Barvy: bílý, zelený, fialový, oranžový, růžový, hnědý, žlutý, červený, modrý, černý

 

Jantar

Léčebné užití:  preventivně je velmi účinným ochráncem zdraví na všech úrovních. Léčí krk, štítnou žlázu, žaludek, játra, žlučník, ledviny, močový měchýř, slezinu, klouby. Ulevuje při bolestech hlavy, uší a zubů, křečích, revmatismu. Pomáhá při impotenci a frigiditě. Posiluje oči. Držen v ruce snižuje horečku.

 

Užití: léčení, peníze, obchodní úspěch, síla, krása

 

Vlastnosti: náleží projektivní energii, elementu ohně a planetě Slunce. Velmi silný uzdravující a ochranný kámen. Pohlcuje negativitu a nastoluje rovnováhu. V dřívějších dobách se často užíval k různým rituálům. Pomáhá s trpělivostí a rozhodováním. Zvyšuje důvěru. Osamělým lidem přitahuje přátele a partnera. Zvyšuje přirozenou krásu nositele. Chrání děti. Uzemňuje, čistí čakry. Pomáhá při naplňování našich tužeb. Podporuje klid. Stimuluje paměť.

 

Barva: zlatavě hnědá, žlutá

 

 

 

 

 

 

Jaspis

Užití: štěstí, krása, ochrana, zdraví, léčení,

Vlastnosti: energie, planety a elementy se různí podle barev.

Je to běžný kámen, jenž přináší klid, oporu a pomoc ve stresu, sjednocuje všechny aspekty života, je ochranným kamenem před fyzickými i duševními riziky, pohlcuje negativní energie, dodává odvahu k naplnění všech záměrů, pomáhá při řešení konfliktů, zvyšuje organizační schopnosti, podporuje rychlé uvažování a představivost, potlačuje nebezpečné touhy a rozmary, přivolává štěstí. Srovnává a nastavuje čakry, každá barva jaspisu přísluší jedné čakře.

 

Léčebné využití: dodává energii, zmírňuje porodní bolesti, podporuje trávení, funkce pohlavních orgánů a oběhový systém, prodlužuje sexuální rozkoš.

Červený a brekciový  jaspis má projektivní energii, přiřazen planetě Mars a náleží elementu ohně. Je ochranným kamenem, odráží negativitu zpět původci, uklidňuje rozbouřené city, uzemňuje energii, napravuje nepříznivé situace, pozvedává krásu a půvab, přináší zdraví a sílu, podněcuje základní čakru, snižuje horečky, čistí oběhový systém, játra, cévy, krev, odstraňuje bloky.

 

Skvrnitý a pestrý jaspis má projektivní energii, přiřazen planetě Merkur a náleží elementu vzduchu. Dodává kreativitu, pomáhá k prosazení vlastních nápadů, podporuje imunitní systém, detoxikuje, regeneruje tkáně.

.

Zelený a oceán jaspis má receptivní energii, přiřazen planetě Venuši a náleží elementu země. Podporuje mentální a emocionální stavy druhých, uvádí do rovnováhy city a mysl, odstraňuje deprese, učí nás žít v souladu s přírodou.

Je kamenem zdraví, má silné léčivé účinky, podporuje uzdravovací proces těla, léčí zažívací trakt a vylučovací orgány, odstraňuje toxiny z těla, hojí záněty, podporuje nervový a imunitní systém, buněčnou regeneraci a obnovu organismu hlavně při nejrůznějších nádorech, zbavuje nočních můr a podporuje klidný spánek. Podněcuje srdeční čakru.

Hnědý jaspis (včetně obrázkového) má receptivní energii, přiřazen planetě Saturn a náleží elementu země. Uzemňuje, podporuje soustředění, přináší stabilitu a vyrovnanost, vrací zpět na zem ty, kteří mají hlavu v oblacích, odstraňuje geopatogenní zóny, vhodný k meditaci, odhaluje karmické příčiny současných událostí, podporuje a rozvíjí kořenovou čakru. Podporuje imunitní systém, detoxikuje, léčí kožní problémy, pomáhá skoncovat s kouřením.

Obrázkový jaspis má receptivní energii, přiřazen planetě Saturn a náleží elementu země. Je úzce spjat se zemí, podporuje a rozvíjí kořenovou čakru, vypráví pomocí svých obrázků poselství minulosti, vynáší na povrch potlačené pocity, vinu, nenávist, lásku a přináší poučení do další fáze života, přináší klid, odstraňuje strach, čistí ledviny a podporuje imunitní systém.

Mokait jaspis má receptivní energii, přiřazen planetě Saturn a náleží elementu země. Má červenou až tmavohnědou barvu s žlutými a mléčnými oválky, připomínající kávu se šlehačkou. Dodává hluboký klid a rovnováhu v každé situaci, přináší touhu po nových experimentech a pomáhá čelit jejich důsledkům, ukazuje všechny možnosti a pomáhá vybrat jedinou správnou, zmírňuje nervozitu a stres, stabilizuje tělo, posiluje imunitu, léčí zranění, záněty horních cest dýchacích, uvolňuje suchý kašel, aktivuje játra, slezinu a čistí krev.

Žlutý jaspis přivádí pozitivní energii, vytrvalost a porozumění, toleranci při drobných nedorozuměních v rámci mezilidských a partnerských vztahů, ochraňuje na cestách a při duševní práci, dodává energii žlázám s vnitřní sekrecí, odstraňuje toxiny z těla, pomáhá při střevních potížích, léčí trávení a žaludek, povzbuzuje činnost slinivky a jater. Podněcuje činnost čakry solar plexu.

Dalmatin jaspis je béžový posetý tmavými puntíky,mírní ukvapenost a neuváženost, učí rozvážnosti a trpělivosti, pomáhá nám dokonale poznat sami sebe. Léčí žaludeční potíže a křeče, podporuje nervový systém a přináší zdravý a klidný spánek.

Leopard jaspis svým vzhledem připomíná kůži leoparda, učí nás vidět a přijímat takové, jací ve skutečnosti jsme, podporuje imunitní systém, léčí zažívací a trávicí trakt, podporuje činnost žlučníku, jater, ledvin a močového měchýře.

 

Barvy: červený, žlutý, hnědý, zelený, modrý, fialový, béžový aj. (mnoho barevných kombinací a vzorů).

 

 

 

 

 

Kalcit oranžový 

je ochranným kamenem. Pokud se podrží v ruce, tak dodává tělu energii. Udržuje v rovnováze city, odstraňuje strach, pomáhá překonávat deprese. Odstraňuje problémy a maximalizuje náš potenciál. Účinně čistí a nabíjí nižší čakry (zejména Sexuální a Solar plexu).

Léčebné využití: léčí žlučník a střevní poruchy, výborný účinek má na dráždivý tračník, působí příznivě na rozmnožovací systém a odstraňuje z těla hleny

 

 

 

 

Karneol

Léčebné využití: předchází kožním onemocněním, zastavuje krvácení z nosu a pomáhá při všech nemocech spojených s krví, univerzální ochrana zdraví, dodává sílu a vitalitu, zvyšuje plodnost, léčí frigiditu a impotenci, artritidu, revmatismus, kosti a šlachy, neurózy a deprese.

 

Vlastnosti: projektivní kámen, přiřazen planetě Slunce a elementu ohně.

Je to stabilizující kámen s vysokou energií, dodává odvahu, klid, trpělivost a harmonii, pozitivní pohled na život, motivuje k úspěchu nejen při podnikání, tiší vztek, žárlivost, závist a zášť, rozptyluje deprese a negativní myšlenky, dodává výřečnost a potlačuje strach mluvit na veřejnosti, posiluje sebedůvěru, ochraňuje před útoky jiných osob, posiluje astrální vidění, navozuje klidný spánek, zahání noční můry. Povzbuzuje sexuální aktivitu a odstraňuje závislosti všeho druhu. Aktivuje kořenovou čakru. 

 

Užití: klid, odvaha, sebedůvěra, výřečnost, ochrana, léčení

 

Barvy: červený, červenooranžový, jednolitý nebo bíle páskovaný 

 Korál houbový

Je silným ochranným kamenem (kosterním pozůstatkem).  Chrání před nehodami, projevy násilí, otravou, lupiči, posedlostí a neplodností (především u žen). Korál pochází ze dvou řeckých slov "dcera moře". Způsobuje u svého majitele vnitřní změny. Vyhání pošetilost, nervozitu, strach, depresi, vražedné myšlenky, paniku a noční můry. Dodává rozumu, prozíravosti, odvahy a moudrosti. Vyvolává klidný spánek a zahání rozrušující sny. Je-li věnován dítěti jako dar. zajistí jeho budoucí zdraví. Nemluvňata nosí korálový přívěsek k utišení bolesti při prořezávání zoubků. Též zajišťuje dítěti silnou ochranu. Přitahuje lásku a štěstí.

Léčebné využití: reguluje menstruační výtok, ostraňuje poruchy trávení, veškeré bolesti trávicího ústrojí, oční potíže. Zastavuje krvácení.

 

 

 

Křišťál/Křemen

Užití: síla, ochrana, meditace, harmonie, léčení

 

Vlastnosti: projektivní i receptivní kámen, přiřazen planetě Slunce a Měsíc a elementu ohně a vody.

Je to univerzální, nejúčinnější léčivý krystal na světě, velmi silný zesilovač energie, jenž energii pohlcuje, uvolňuje a reguluje, uvádí ji do naprosté harmonie.

Povzbuzuje psychiku, jasnozřivost, samostatnost, pomáhá sebezdokonalení, ochraňuje před vším zlým a negativním, zvyšuje naše duchovní síly, harmonizuje, odstraňuje bloky a stává se zrcadlem naší duše, čistí a chrání auru, zajišťuje klidný spánek. Odstraňuje škodlivé elektromagnetické záření, čistí geopatogenní zóny. Působí na korunní čakru a ostatní čistí. Při meditaci dokáže odfiltrovat všechny rušivé vlivy. Lze ho použít jako regulátor pro ostatní kameny.  

 

 

Léčebné využití: vhodný na všechny zdravotní problémy, včetně problémů duše. Tiší bolesti hlavy a zubů, neurologické a střevní potíže, nevolnosti, podporuje zažívací trakt, posiluje imunitu, uvádí tělo do rovnováhy, zvyšuje laktaci. 

 

Barvy: čirý

 

 

Křišťál s turmalínem - spojuje v jednom krystalu vlastnosti křišťálu i turmalínu. Účinně posiluje energii a odklání škodlivé vlivy prostředí. Uvolňuje napětí a harmonizuje tělo i duši. Negativní energie a myšlenky mění v pozitivní. Pomáhá při řešení a odstraňování problémů. Potlačuje sklony občas škodit sám sobě. Harmonizuje meridiány.

 

 

 

 

Kunzit

Léčebné užití: uvolňuje svaly a stres, mírní bolest kloubů, působí na oběhový systém a nervy, neutralizuje následky anestezie, posiluje imunitu, proti depresím, položený na solar potlačuje paniku.

 Užití: relaxace, klid, ochrana, uzemnění

 

Vlastnosti: náleží receptivní energii, elementu země, planetám Venuše a Pluto. Silný duchovní kámen, umožňuje hlubokou meditaci, otevírá srdeční čakru, vede k pokoře. Chrání před elektromagnetickým zářením a před negativitou jakéhokoliv druhu. Pomáhá svobodně se vyjádřit, pročišťuje staré emoce, zlepšuje náladu v obdobích citových problémů a depresí. Navrací nevinnost těm, kteří museli příliš rychle dospět.Tiší  vztek, nervozitu a strach. Podporuje soustředění, pomáhá přitahovat lásku.

 

Barvy: fialová, růžová, zelená, čirá

 

 

 

 

Kyanit

 

Léčebné užití: proti bolestem, vysokému tlaku, léčí infekce, brzlík, nadledvinky, horečku, příštítnou žlázu, svalové křeče, urogenitální oblast. Působí na mozek, snižuje nadváhu. Výborný pro umělce – léčí krk a hlasivky.

 

Užití:  meditace, klid, očista

 

Vlastnosti:  náleží receptivní energii, elementu vody, planetě Neptun.Čistí a harmonizuje čakry a meridiány, velmi účinně působí na krční čakru, čímž posiluje komunikaci a příznivě pomáhá všem lidem, kteří používají hlas pro svou práci. Vede majitele, aby říkali pravdu. Je to silný vysílač a zesilovač energie. Odstraňuje bloky, stres, strach, zklamání. Pomáhá s logickým myšlením. Neudržuje v sobě nic negativního.

 

Barvy: modrobílý, černý, růžový, zelený, žlutý

 

 

Labradorit

Vlastnosti: pro svůj opalizující vzhled může být přiřazen všem energiím, planetám a elementům. Je to vysoce mystický a ochranný kámen, vnáší světlo do života, je kamenem esoterického vědění, zasvěcuje do tajemných mystérií, podporuje rozvoj intuice, přináší nové myšlenky, odstraňuje negativní energie útočící na auru, potlačuje strach, nejistotu, zbytky starých zklamání i z minulých životů, posiluje víru v sama sebe, uklidňuje příliš aktivní mysl, rozbíjí iluze a proniká ke kořenům myšlení, vyvolává potlačované vzpomínky na minulost, přináší sílu a vytrvalost, je kamenem proměny a pomáhá nám v době velkých změn.

 

Léčebné využití: léčí nachlazení, revmatismus, ulevuje napětí při menstruaci, upravuje rovnováhu hormonů, metabolismus, odstraňuje stres, snižuje krevní tlak, hledá a léčí příčiny nerovnováhy.

Barvy: modrý, šedý, tmavošedý, bílý, s příměsí oranžové, žluté či zelené

 

Užití: ochrana, síla, proměna, esoterika, léčení

 

 

 

 

Lapis Lazuli je duchovní kámen. Vhodný pro meditace. Přináší klid a mír, působí proti depresi a rychle odstraňuje stres. Ochranný kámen, hlavně pro děti. Dodává odvahu, přináší soucit, poctivost a čestnost. Odstraňuje potíže s komunikací, učí naslouchání druhým. Podporuje kreativitu, zesiluje myšlenky a vnáší do nich jasný pohled. Upevňuje vztahy, odstraňuje krutost a strádání.

Léčebné využití: snižuje horečku, krevní obtíže, potlačuje migrénové bolesti hlavy, pomáhá při detoxikaci. Posiluje imunitní systém, pomáhá při respiračních onemocněních, působí na štítnou žlázu a hlasivky, posiluje zrak, snižuje krevní tlak, čistí krev, účinný při nespavosti.

 

 

Larimar nám pomáhá klidně proplouvat životem, i v období, kdy prožíváme krizi či jiné stresové období. V tělesné rovině pomáhá odstraňovat blokády, které nám brání v harmonickém toku energií a podporuje tělo v samoléčbě. Někdy prostě tělu stačí jen trochu pomoci, aby se samo dokázalo bránit nemocem a vypořádat se s bolestí.

 

 

Lepidolit

Léčebné užití: lokalizuje místa nerovnováhy (přiložen na místo nerovnováhy, začne lehce vibrovat). Přináší úlevu při alergiích. Posiluje imunitní systém. Pomáhá při vyčerpání. Potlačuje bolest zad, překonává kloubní problémy. Kůži zbavuje jedovatých látek. Chrání před zářením z počítačů.

Užití: klid, štěstí, ochrana, proti nočním můrám, láska

 

Vlastnosti: náleží receptivní energii, elementu vody a planetám Jupiter a Neptun.  Je to uklidňující kámen vhodný k odbourávání stresů každodenního života. Tiší vztek, hněv a další negativní emoce. Pozvedává psychické vědomí. Přitahuje štěstí svému nositeli. Podporuje lásku, uklidňuje vztahy narušené emocemi a pomáhá usmíření mezi milenci. Odstraňuje elektromagnetické znečištění (měl by ležet na počítačích, kde účinně pohlcuje škodlivé záření). Účinně odstraňuje bloky a jejich příčiny. Zmírňuje stres a deprese. Potlačuje utkvělé myšlenky, odstraňuje malomyslnost a překonává nespavost. Stabilizuje výkyvy nálad a návaly strachu nebo paniky. Pomáhá překonávat všechny citové i fyzické závislosti včetně anorexie. Pomáhá k nezávislosti a dosažení stanovených cílů. Svému majiteli přináší hluboké citové vyléčení.

 

Barva: fialová, růžová

Lepidolit  s Turmalínem (Rubelitem) funguje vynikajícím způsobem při překonávání závislostí veho druhu a na všech úrovních. Pomáhá porozumět příčinám návyků a současně pochopit, že jejich odmítnutí je přínosné. Turmalín vám poté pomůže žít bez berličky návykové látky nebo návykového způsobu chování, když je nahradí láskou a účinnou samoléčebnou schopností.

 

 

Malachit je silný ochranný kámen, zejména u dětí slouží jako ochrana proti pádům. Ochraňuje na cestách, pohlcuje negativní energie a odebírá z těla znečišťující látky. Malachit uklidňuje nervovou soustavu a podporuje klidný spánek. Při obchodních jednáních pomáhá uzavírat dobré obchody. Čistí čakry, otevírá srdce nepodmíněné lásce, vytahuje na povrch psychosomatické problémy.

Léčebné využití: léčí pohlavní nerovnováhu, zejména u žen, pomáhá při porodu. Pomáhá na astma, zlomeniny, závratě, slinivku, slezinu, epilepsii, artritidu, otoky kloubů. Posiluje imunitní systém a podporuje detoxikaci jater.

 

 

 

Manganokalcit (Růžový vápenec) - je srdečním krystalem. Je to kámen odpuštění. Uklidňuje, koncentruje a uzemňuje. Přitahuje do života ničím nepodmíněnou lásku včetně lásky k sobě samým. Pomáhá nám přijmout se takové, jací jsme. Zbavuje srdce strachů a smutků z minulosti. Potlačuje napětí a úzkost. Láskyplná energie růžového vápence jemně odstraňuje odpor. Pomáhá překonávat různá traumata a napadení.

Léčebné využití: léčivě působí na nervový systém. Lze jej použít preventivně proti vzniku migrény.Posiluje cévy a obranyschopnost organismu. Podporuje trávicí systém.

 

 

 

Měsíční kámen/moonstone

 

Užití: láska, ochrana, spánek, mládí, intuice, klid

 

Vlastnosti: receptivní kámen, přiřazen planetě Měsíc a elementu vody.

 Je úzce spjat s Měsícem a intuicí, přitahuje lásku, úspěšně řeší problémy mezi milenci, zajišťuje klidný spánek, pomáhá při nespavosti, mírně ochranný zvláště na cestách, obnovuje a uchovává mladistvý vzhled a přístup, vytahuje na povrch věci uzavřené v podvědomí, uklidňuje rozbouřené city a přehnané emotivní reakce, vyvolává srozumitelné živé sny hlavně za úplňku, udržuje v rovnováze mužskou a ženskou energii, na čakře solar plexu ukáže staré nefunkční citové způsoby jednání a pomáhá je odstranit.

Léčebné využití: léčí horní část zažívacího traktu a citové napětí, které má na něho vliv, působí na reprodukční orgány, snižuje napětí při menstruaci, udržuje v rovnováze hormonální systém, zklidňuje hyperaktivní děti, detoxikuje, léčí problémy kůže, vlasů, očí, slinivky břišní a jater. Pomáhá při početí, těhotenství, porodu a kojení.

 

Barvy: bezbarvý, bílý

 

 

 

 

MOQUI MARBLES / ŠAMANSKÉ nebo též ŽIJÍCÍ KAMENY

 

Naleziště: Utah – USA

 

Barvy: světlo-nebo tmavohnědé s matným nebo slabě lesklým povrchem.

 

Technický popis: Moqui Marbles jsou kulovitého hladkého tvaru ze zkomprimovaného pískovce. Výplň tvoří sloučeniny železa, manganu, titanu a paladia. Jsou usazeny v navajských pískovcových skalách, odkud je déšť a voda vyplavují. Jméno dostali podle indiánů kmene „Moqui“, na jejichž území se nalézají. Převážná část tohoto Navajského území byla prohlášena za národní památku a kameny se na tomto území již nesmí těžit. Proto jsou „Moqui Marbles“ poměrně vzácné. Stupeň tvrdosti 5.0-6.0.

 

Užití: tok energie, ochrana, uzemnění, radost, štěstí, rovnováha, regenerace, harmonie.

 

Vlastnosti: - po staletí byly používány šamany a jinými mystiky jako posvátné kameny při nejrůznějších rituálech a putováních. Putování s Moqui zpřístupňuje minulé i budoucí informace, umožňuje jejich zasazení do širokého kontextu a jednat v souladu s potřebami Země, nikoli ze zištných důvodů. Moqui kameny vydávají tolik energie, že jsou srovnatelné s „Meteority“ a „BOJI kameny“.

 

Moqui Marbles pomáhají sladit a vyrovnat energii v jednotlivých čakrách, odstraňují jejich blokády, uzemňují, a ochraňují. Zlepšují koncentraci. Svému majiteli propůjčují svoji nadpozemskou energii a pomáhají přitahovat radost, štěstí a spokojenost. Odhání veškeré zlo. Pozitivní síly je možno přenášet i na vaše okolí. Jsou kameny splněných přání a duševní rovnováhy. Mají blahodárné účinky při duševní a citové nevyrovnanosti, oslabení a ztrátě životadárné energie. Regenerují organismus na všech úrovních. Skřípání Mogui o sebe zvyšuje naši vnímavost vůči zvukům, které leží obvykle mimo naše pásma vnímání.

 

Moqui jsou párové kameny, tj. existuje „mužský“ a „ženský“ kámen. Ženské kameny jsou hladší a kulatější, mužské jsou hrbolaté a mají často ufovitý (létající talíř připomínající) tvar. Jsou vynikajícími kameny pro meditaci. Tyto kameny se drží sevřené v dlaních a to tak, že praváci drží v pravé ruce kámen opačného pohlaví (muž - ženský kámen a žena - mužský kámen) a druhý kámen sevřeme ve druhé ruce. Leváci mají tyto kameny obráceně. Uvolněte se a nechte kameny působit. Na začátku lze pocítit mírné brnění v rukách nebo teplo, které později přechází do příjemného pulzování a chvění. Následně z kamenů začně stoupat teplo, které se začne přes ruce a ramena rozlévat do celého těla.

 

Když se kamenům Moqui Marbles skutečně věnujete s láskou, působí na vás svou nesmírně pokojnou energií, zahání od vás vše zlé a čistí vaši auru.

 

Moqui Marb

Napsat příspěvek

Přidej se
k Simiře na

  • Google plus
  • Facebook

Jejda! Nejdřív se musíte přihlásit.

Zadejte Vaši registrační emailovou adresu.

Storno

Nemusíte si pamatovat všechno!

www.simira.cz nemusíte nosit v hlavě, občas se sami připomeneme e-mailem. Nepropásněte nové soutěže o zajímavé ceny, nejžhavější produktové novinky ani informace o off-line trzích.


Prosím zadejte platnou e-mailovou adresu.

Děkujeme za přihlášení k odběru novinek!

Získejte řadu dalších výhod!


  • Ušetřete čas při nákupu
  • Získejte přehled o stavu vašich objednávek
  • Nenechte si ujít možnost získat slevové kupóny našich prodejců
  • Ovlivněte dění na Simiře svými postřehy a názory
  • Komunikujte přímo s výrobcem a dohodněte detaily své objednávky
  • Nechte si vyrobit své zboží na míru

Chci se registrovatTrvá to jen chviličku :-)