SIMIRádce

Léčivé účinky kamenů

barribate | 10.11.2019 | 4477× zobrazeno | hodnocení: 3 | 0 komentářů

Léčivé účinky kamenů a minerálů...

Achát - uzemňuje a dodává citovou, tělesnou a rozumovou rovnováhu. Napomáhá k tomu, aby jeho majitel přijímal sám sebe, podporuje sebedůvěru. Vylepšuje duševní život, posiluje schopnost soustředění. Láska achátu k pravdě dodává člověku odvahu, aby byl sám k sobě upřímný, dokáže vyvolávat vzpomínky. Povzbuzuje k tichému rozjímání a zužitkování životních zkušeností vedoucích k duchovnímu růstu a vnitřní stabilitě. Pomáhá překonávat negativní pocity a zahořklost, kterou někdy nosíme v srdci. Léčí vnitřní zlobu, posiluje lásku a dodává odvahu k jejímu novému hledání. Navozuje pocit bezpečí a jistoty, neboť odstraňuje vnitřní napětí. Dokáže léčit citovou nevyrovnanost bránící přijímat lásku, povzbuzuje trávící proces a přináší úlevu při gastritidě. Léčí oči, žaludek a dělohu. Čistí lymfatický systém a slinivku břišní. Posiluje krevní oběh a léčí kožní nemoci.

Achát bambusový - je to kámen kreativity, vyvažuje yin a yang, zvyšuje intelekt, pomáhá paměti, posiluje sebevědomí.

Achát zelený - má receptivní energii a náleží elementu země. Zvyšuje duševní a citovou přizpůsobivost, zlepšuje schopnost rozhodování, pomáhá při řešení sporů. Nosí se také ke zlepšení zraku.

Achát mechový - kámen spojený s přírodou, se schopností obnovit narušenou rovnováhu. Osvěžuje duši a umožní spatřit krásu ve všem kolem. Užitečný kámen pro každého, kdo pracuje v zemědělství nebo je nějak spojen s botanikou. Jakožto kámen zrození pomáhá mechový achát při práci porodním asistentkám. Mírní bolest a zajišťuje zdárný porod. Jedná se o kámen symbolizující nový počátek a podporující odstraňování duchovních bloků nebo spoutání. Jako kámen hojnosti přitahuje mechový achát i bohatství. Zlepšuje sebedůvěru, odstraňuje strach a hluboko zakořeněný neklid, napomáhá rozvíjet sílu a schopnost vycházet s lidmi. Pomáhá schopnosti sebevyjádření a komunikace. Díky němu můžeme dosáhnout citové rovnováhy, omezit stres a zmírnit strach. Posiluje víru a naději. Urychluje uzdravování, funguje proti zánětům, pročišťuje oběhový a vylučovací systém. Pomáhá lymfatickému oběhu a povzbuzuje imunitní systém. Odstraňuje deprese, napomáhá předcházet hypoglykémii a dehydrataci, léčí infekce, nachlazení i chřipku a snižuje horečky. Zmenšuje otoky lymfatických uzlin a léčí i kožní nemoce.

Achát ohnivý - přináší pocit bezpečí a jistoty, má zjemňující účinky, je oporou v těžkých chvílích,chrání proti negativním vlivům a uhranutí. Je spojen s živlem ohně a napomáhá sexuálním aktivitám. Odstraňuje strach. Léčí žaludek, nervy, žlázy s vnitřní sekrecí, odstraňuje z těla návaly horka, dodává energii a vitalitu.

Achát zebra - napomáhá k soucitu a porozumění druhým, je vhodný k uvolnění vnitřního napětí, pomáhá nám v logickém myšlení a stimuluje fyzickou energii. Hodí se pro každého, kdo potřebuje doplnit energii a vitalitu, pomáhá léčit potíže s kostmi a zuby.

Alabastr- průsvitný sádrovec bílé barvy. Vytáhne veškerý balast – „a vše je jako z alabastru“. Pro všechny, kteří něco ukončili. Alabastr učí přijímat pravdu a pravdivý být, probouzí spirituální názory. Působí proti depresím, napětím a křečím svalů. Vnáší stabilitu, vnitřní klid, urovnává trávení, léčí konečník, stimuluje práci tkání.

Ametrín- je účinný v době dlouhodobých nemocí, spojuje vlastnosti citrínu a ametystu, odhaluje nerovnováhu. Uklidňuje, očišťuje od stresů a napětí, otevírá třetí oko, jeho silná očistná moc odstraňuje z aury a těla všechno jedovaté. Mimořádně účinný čistič krve a zdroj energie, který přispívá k regeneraci fyzického těla a posiluje imunitní systém. Blahodárně působí na vegetativní nervový systém a fyzické dospívání. Stabilizuje DNA a napomáhá okysličování těla. Ametrín léčí syndrom chronické únavy, potlačuje příliš silné vzrušení, deprese, poruchy trávení a vředy. Léčí rovněž únavu, malátnost, trvalé bolesti hlavy a poruchy spojené se stresem. Uvolňuje zablokování tělesného, emocionálního a duševního těla.

Ametyst - mocný kámen s obrovskou ochrannou silou a schopností velké léčivé síly. Brání před psychickými útoky. Podporuje střízlivost, překonává závislosti a bloky všeho druhu. Působí příznivě na rozhodování, podporuje proměnu záměrů ve skutečnost. Uklidňuje a sjednocuje, pomáhá proti nespavosti způsobené přílišnou aktivitou mysli a chrání před opakujícími se nočními můrami. Zlepšuje paměť i motivaci, pomáhá zapamatovat si sny a správně jim porozumět. Odstraňuje strach, vztek, obavy, zlobu, smutek a lítost. Pomáhá vyrovnat se s prožitou ztrátou. Otevírá cestu pro rozvoj intuice a podporuje tělesné vlohy. Ametyst podněcuje produkci hormonů. Vylaďuje systém žláz s vnitřní sekrecí a metabolizmus. Posiluje vylučovací orgány a imunitní systém, čistí krev, umí ulevit od tělesné, citové a duševní bolesti nebo od stresu. Zmírňuje bolesti hlavy a uvolňuje napětí, zmenšuje podlitiny, léčí rány a pomáhá odstraňovat otoky. Pomáhá při poruchách sluchu. Léčí nerovnováhu žaludečního a dýchacího systému. Napomáhá při kožních chorobách, buněčných poruchách a nerovnováze zažívacího traktu. Ametyst léčí nespavost a zajišťuje klidný spánek.

Aventurín zlatý - je výborným kamenem na zahnání obav a fobií všeho druhu. Přináší štěstí a hojnost, dodává radost ze života. Avanturín zlatý snižuje stres a působí proti depresi, omlazuje ducha. Je vhodný pro celkovou podporu zdraví a zvýšení fyzické energie. Při sexuálních dysfunkcích zvyšuje sexuální energii a proto se spojuje s druhou sakrální čakrou - odstraňuje z ní blokády. Používá se pro zmírnění otoků, hlavně na kloubech, ale i otoků hrdla. Pomáhá při nádorech a vředech. Zmírňuje revma a bolesti kloubů a páteře. Snižuje napětí v žaludeční oblasti, podporuje činnost jater a ledvin a pomáhá čistit organismus od toxinů. Napomáhá zharmonizovat stravovací návyky.

Aventurín zelený - pomáhá uklidnit a tišit bolesti srdce. Vrací věci zpátky pod kontrolu a dobře pomáhá ve škodlivých podmínkách. Zahání žaludeční nevolnost a rozptyluje negativní emoce i myšlenky. Jako všestranný léčivý prostředek přináší pocit vyrovnanosti a duševní pohody.

Amazonit - má obdivuhodnou filtrační schopnost. Blokuje geopatogenní zóny, pohlcuje vyzařovaní mikrovlnné trouby a mobilního telefonu. Měli bychom jej umístit mezi sebe a zdroj elektromagnetického záření. Jedná se o mimořádně uklidňující kámen. Pomáhá zmenšovat obavy a strach, odstraňuje negativní energii a rozčilení. Amazonit uzdravuje a otevírá srdeční i krční čakru, čímž napomáhá rozvíjet milostnou komunikaci. Otevírá rovněž třetí oko a zvyšuje intuici. Kámen rozptyluje negativní energii a uvolňuje bloky uvnitř nervového systému. Je prospěšný při léčbě osteoporózy, zubního kazu, nedostatku vápníku. Amazonit rovněž přináší úlevu v případě svalových křečí. 

Aqua aura -křišťál, který je na povrchu pokovený zlatem. Očišťuje čakry, uklidňuje auru, posiluje imunitní systém a je velmi silným ochráncem.

Akvamarín - symbolizuje odvahu, má velmi uklidňující energii, potlačuje stres. Je spřízněn s citlivými lidmi, vyvolává toleranci, překonává předsudky, napomáhá k sebevyjádření, odstraňuje bloky. Dobře slouží k léčbě bolestí krku, oteklých žláz a problémů se štítnou žlázou. Uvádí do rovnováhy hypofýzu a štítnou žlázu regulující hormony a růst.Prospěšně působí na oči, čelisti, zuby a žaludek, funguje proti krátkozrakosti i dalekozrakosti a uklidňuje příliš bouřlivé reakce imunitního systému. Pomáhá při senné rýmě.

Čaroit - čaroit je velice silný kámen, pomáhá nám předat vámi nabízenou pomoc ostatním, učí nás pomáhat druhým, je to kámen ochrany a především nás chrání před psychickými útoky.

Dumortierit - pomáhá na přecitlivělost, potíže s vylučováním, spálení sluncem, epilepsii, bolesti hlavy, nevolnost, zvracení, křeče, koliku, průjem a bušení srdce. Zklidňuje předrážděnost, posiluje sebelásku, přináší klid a úlevu. Zbavuje nesmělosti, stresu,únavy,posiluje vztahy a komunikaci.

Fluorit - čistí, odstraňuje a přeorganizovává v těle vše, co není v pořádku. Uzemňuje a vstřebává duchovní energii. Zvyšuje sebedůvěru, zručnost, tělesnou i duševní koordinaci a usnadňuje překonávání duševních problémů. Odstraňuje utkvělé představy, iluze a odhaluje pravdu. Fluorit také výborně pomáhá při učení a zvyšuje koncentraci. Blahodárně působí na zuby, buňky i kosti a dokáže napravovat i poškození DNA. Fluorit dokáže regenerovat kůži a sliznice, zejména v dýchacích cestách. Přispívá k hojení vředů a ran. Blahodárně účinkuje při nachlazení, rýmě a zánětech dutin. Zlepšuje fungování kloubů, přináší úlevu při artritidě, revmatizmu a bolestech zad. Pomáhá rovněž při bolestech spojených s chorobami nervového systému. Léčí kůži, z níž odstraňuje skvrny a vrásky. Lze jej použít během stomatologických zásahů.

Fosfosiderit - má milující, zjemňující a zklidňující vibraci, rozpouští stres a napětí a dobře rezonuje se všemi čakrami. Nejlépe souzní s dráhou srdce.

Granát - dodává velkou energii, čistí čakry,užíván jako amulet. Povzbuzuje lásku, oddanost, podněcuje zíájem o druhého a vyrovnává sexuální touhy. Prospívá ve chvílích krizí, traumat. Umocňuje a čistí další krystaly. Otevírá srdce a zvyšuje sebedůvěru. Regeneruje tělo,léčí záda, čistí krev, podporuje metabolismus.

Hematit - ochranný kámen, který navíc uzemňuje. Uvádí do rovnováhy tělo i ducha., napravuje yin a yang a rovnováhu meridiánů. Brání negativním energiím vstoupit do naší aury. Je výborný k léčení oběhových problémů. Posiluje ledviny a tvorbu krve.

Howlit -  uklidňující kámen. Působí jako vynikající prostředek proti nespavosti, zejména pokud je způsobena příliš aktivní myslí. Howlit dává slovní vyjádření ambicím - duchovním i hmotným - a pomáhá při jejich naplnění. Učí trpělivosti a současně potlačuje vztek a nekontrolovatelnou zlost. Pomáhá překonávat přehnanou kritičnost a sobectví. Posiluje kladné povahové rysy. Dále uklidňuje mysl a výborně působí při usínání nebo meditaci, umožňuje klidnou a racionální komunikaci. Jedná se o kámen posilující paměť a současně vzbuzující touhu po poznání. Dokáže uklidnit rozvířené city. Udržuje rovnováhu vápníku v těle. Přispívá k dobrému stavu zubů, kostí a měkkých tkání. 

Chalcedon - je to kámen harmonie a mezilidských vztahů, kterým dodává sílu. Posiluje hojení, mateřský pud, zvyšuje tělesnou energii a dodává rovnováhu i celému tělu.

Chryzokol - pomáhá při meditaci a komunikaci. Krystal působí blahodárně na vztahy mezi lidmi. Dodává novou energii čakrám, posiluje vnitřní klid a vyrovnanost. Projevuje se  prospěšně rostoucí sebedůvěrou a vnímavostí. Zvyšuje osobní sílu a podněcuje projevy tvůrčích schopností. Pomáhá překonávat fobie, potlačuje negativní naladění a dodává motivaci.Léčí artritidu, choroby kostí, svalové křeče, potíže zažívacího traktu, vředy, krevní nemoci a problémy spojené s plícemi. Zbavuje játra, ledviny a střeva toxických látek. Zlepšuje okysličování krve a buněčné struktury plic, čímž se zvyšuje jejich kapacita. Napomáhá regeneraci slinivky břišní, reguluje hladinu inzulínu a udržuje rovnováhu v krvi. Posiluje svaly a uvolňuje svalové křeče. Hojí infekce, zejména krku a mandlí. Snižuje krevní tlak a léčí spáleniny. Posiluje štítnou žlázu a blahodárně působí na metabolizmus. Jedná se o vynikající kámen pro ženy, jelikož pomáhá potlačovat menstruační křeče. 

Jaspis - přináší klid a sjednocuje všechny aspekty života. Každá barva jaspisu přísluší jedné čakře. Tento kámen pomáhá při šamanských cestách a vybavování snů. Zajišťuje ochranu a uzemňuje energie těla. Pohlcuje negativní energii a současně pročišťuje a uvádí do rovnováhy čakry a auru. Přináší odhodlání k naplnění všech záměrů. Dodává odvahu pronikat ke kořeni problému. Podněcuje čestné chování k sobě samému. Nabízí pomoc během konfliktů, k nimž v životě nezbytně dochází. Napomáhá při rychlém uvažování. Zvyšuje organizační schopnosti a schopnost posuzovat věci jako celek. Povzbuzuje rozvoj představivosti a proměnu myšlenek v činy. Přináší pomoc během dlouhodobých nemocí nebo hospitalizace a dodává tělu energii. Jaspis podporuje oběhový systém, trávení a funkci pohlavních orgánů. Udržuje rovnováhu minerálních látek v těle. 

Jaspis obrázkový - vynáší na povrch potlačované pocity viny, nenávisti, závist, lásku a snaží se s nimi pracovat. Nese v sobě poselství z minulosti a kresby na jeho povrchu je možné i přečíst. Přináší harmonii, smysl pro správné proporce, přináší klid, odstraňuje strach,podporuje imunitní systém a čistí ledviny.

Jaspis Picasso - přináší odhodlání k naplění všech záměrů. Odstraňuje fyzické i mentální energetické blokády a přináší hluboký tok inspirace a kreativity. Podněcuje čestné chování k sobě samému. Jeho hlavním posláním je nalézt a probudit ve svém majiteli radost ze života. Účinně odbourává stres a navozuje hluboké pocity klidu a míru. problémy spojené s kostmi, podporuje vstřebávání vápníku a posiluje tlusté střevo.

Jaspis sloní srst - napomáhá k sebevyjadřování, odbourává strach z neznámého, je vhodný pro jedince, kteří trpí astmatem a bronchitidou, napomáhá těhotenství a plodnosti, pomáhá objevovat nové “já” a chápat zákonitosti Země. Je to také uzemňující kámen.

Jaspis sediment - kámen stability, odbourává emoční stres a napomáhá k psychické pohodě, je pomocníkem pro nás v těžkých dobách, je vhodný k hledání vnitřního klidu.

Jadeit - je symbolem čistoty a vyrovnanosti. Stabilizuje osobnost a uvádí duši do souladu s tělem. Přináší soběstačnost. Dokáže odhalit negativní myšlenky skryté v hloubi duše a uklidňuje mysl. Napomáhá uvolnění emocí, zejména podrážděnosti. Jadeit pomáhá projevit, kým ve skutečnosti jsme. Účinkuje jako čisticí kámen napomáhající činnosti orgánů, jež mají na starost filtraci a vylučování. Jadeit působí léčivě na ledviny a nadledvinky. Odstraňuje z těla jedovaté látky, uzdravuje buněčný a kosterní systém a pomáhá hojit stehy. Zvyšuje plodnost, příznivě působí při porodu, vliv má na kyčle a slezinu, udržuje rovnováhu tekutin a poměr kyselého a zásaditého prostředí

Krevel - dle názvu je skoro zřejmé, že se jedná o kámen, který má vztah ke krvi. Je totiž jejím výborným čističem. Posiluje imunitu a tok lymfy. Dodává odvahu, podporuje rozhodnost, uzemňuje, snižuje agresivitu a podrážděnost.

Karneol - obnovuje vitalitu, motivaci a účinně stimuluje tvořivé schopnosti. Dokáže čistit jiné kameny. Dodává odvahu, přináší pozitivní pohled na život, rozhání apatii a motivuje k úspěchu v podnikání i dalších oblastech. Je užitečný při překonávání závislostí všeho druhu. Je mocným ochráncem před závistí, vztekem a zlobou. Utišuje zlost a brání vzniku negativních citů. Karneol povzbuzuje metabolizmus, aktivuje základní čakru, ovlivňuje ženské reprodukční orgány a zvyšuje plodnost. Jedná se o kámen, který dokáže překonat frigiditu a impotenci, léčí revmatizmus, artritidu, neuralgii a deprese. Reguluje tělní tekutiny a činnost ledvin. Urychluje léčení kostí a šlach. Pomáhá zlepšovat srážlivost krve. Karneol přispívá k lepšímu vstřebávání vitaminů a minerálů. 

Křišťál - je to nejúčinnější léčivý krystal a nejsilnější zesilovač energie na této planetě. Odstraňuje svalové křeče a chrání před radiací. Čistí a uzdravuje jednotlivé orgány, vede k hlubokému pročištění duše a spojení duševní dimenze s myslí. Vyskytuje se v mnoha barvách. Čirý křemen funguje na všech rovinách bytí. Zvyšuje duševní schopnosti a naladí vás k duchovnímu účelu, pro nějž jste vybráni. Pokud se použije při meditaci, dokáže křemen odfiltrovat všechny rušivé vlivy. Křišťál napomáhá soustředění a uvolňuje dosud uzamčenou paměť. Je to nejdokonalejší léčivý kámen a lze jej užít při řešení jakéhokoli problému. Podněcuje činnost imunitního systému a uvádí tělo do rovnováhy. Výborně působí při hojení popálenin. Čistí čakry.

Korál bílý - tyto Korály chrání proti depresím a zvyšují intelekt.

Korál růžový - Korály růžových odstínů nám navracejí harmonii srdce, tiší rozbouřenou mysl, pomáhají vyrovnat se s citovými výkyvy, zahánějí letargii a deprese. Jsou symbolem lásky a oddanosti. Jelikož nám růžový korál přináší harmonii a vnitřní klid, je velmi užitečným společníkem při meditaci. Slouží jako podpora našeho fyzického těla v případě nedostatečné výživy, také detoxikuje.

Kyanit (Disten) - přináší klid a vyrovnanost, rozvíjí intuici. Majitele vede k tomu, aby říkal pravdu, odbourává strachy a bloky, pomáhá v komunikaci, otevírá krční čakru. Léčí horečku, brzlík, krk, mozek, příštitná tělíska,odstraňuje infekce, snižuje hmotnost a vyrovnává jing/jang.

Labradorit - vysoce mystický a ochranný kámen vnášející světlo do života. Zvyšuje duchovní úroveň mysli a odklání nežádoucí energie od aury, brání úniku energie. Podporuje rozvoj intuice a jiných duchovních darů. Potlačuje strach, nejistotu a zklamání, posiluje víru v sebe sama i v celý vesmír. Odstraňuje z vědomí představy jiných lidí včetně myšlenek útočících na vaši auru. Labradorit uklidňuje příliš aktivní mysl a současně dodává energii vaší představivosti tím, že přináší nové myšlenky. Tento kámen léčí poruchy očí a mozku, přináší úlevu od stresu a reguluje metabolizmus. Uzdravuje nachlazení, dnu a revmatizmus. Upravuje rovnováhu hormonů a ulevuje od menstruačního napětí. Snižuje krevní tlak. Lze jej použít při radionickém léčení a hledání příčin nerovnováhy.

Labradorit Larvikit - neboli norský měsíční kámen, má silné ochranné účinky, zejména se hodí, pokud cestujete. Čistí tělo, zbavuje nás toxinů, negativní energie, kterou do sebe pohlcuje. Dokáže nám třídit myšlenky, zbavuje nás těch nepodstatných a napomáhá k soustředění.

Lapis lazuli - otevírá třetí oko a udržuje rovnováhu krční čakry. Usnadňuje výklad snů, zvyšuje duševní schopnosti. Odstraňuje stres a přináší hluboký klid a mír. Dodává mimořádnou vyrovnanost a představuje klíč k dosažení duchovních znalostí. Podněcuje k převzetí odpovědnosti za vlastní život. Odhaluje vnitřní pravdu. Krystal přináší svému majiteli trvalé hodnoty v podobě čestnosti, soucitu a poctivosti. Usnadňuje vyjádření vlastního názoru a vnáší harmonii do konfliktů. Pomáhá v naslouchání druhým. Lazurit upevňuje milostné i přátelské vztahy a napomáhá při vyjadřování pocitů a emocí. Odstraňuje utrpení, krutost a strádání. Potlačuje bolest, zejména bolesti hlavy. Blahodárně působí na respirační a nervový systém, krk, hlasivky, štítnou žlázu, orgány zajišťující detoxikaci těla, kostní dřeň, brzlík a imunitní systém. Pomáhá při nápravě poškození sluchu a čistí krev. Účinkuje proti nespavosti a závratím. Snižuje krevní tlak.

Malachit - mocný kámen, ochraňuje před negativními vlivy, radioaktivitou, zářením celkově, dokáže zesilovat kladné i záporné energie. Je velmi spjatý s přírodními a božskými silami. Čistí čakry a otevírá srdce, pomáhá nám zbavovat se traumat. Zmírňuje dyslexii. Potlačuje křeče a usnadňuje porod, někdy se mu říká “kámen porodní báby”.

Měsíční kámen (Adular) - je kamenem nových počátků a je vhodný pro všechny ženy. Je silně spjat s Měsícem a intuicí. Působí na utišení rozbouřených citů, zvyšuje intuici a empatii. Vyvolává srozumitelné živé sny, zejména v době úplňku. Uklidňuje přehnané reakce, je nabitý vstřícnou, pasivní, ženskou energií. Funguje pro všechny muže typu „macho" a přehnaně agresivní ženy. Uhlazuje narušenou citovou stabilitu a napětí. Hojí problémy horní části zažívacího traktu. Ovlivňuje ženský reprodukční cyklus a snižuje nerovnováhu a napětí spojené s menstruací. Je propojen s šišinkou, udržuje v rovnováze hormonální systém, stabilizuje nerovnováhu tělních tekutin a pomáhá naladit vnitřní biorytmické hodiny. Pomáhá v případech šoku a lze jej použít ke zklidnění hyperaktivních dětí. Pomáhá vstřebávat živiny, vylučovat jedovaté látky a zadržovat tekutiny. Přináší úlevu při degenerativních změnách kůže, vlasů, očí a některých orgánů, jako jsou například játra nebo slinivka břišní. Kámen také působí preventivně proti náměsíčnosti.

Mookait Jaspis - má receptivní energii,dodává hluboký klid a rovnováhu v každé situaci. Přináší touhu po nových experimentech a pomáhá čelit jejich důsledkům. Ukazuje všechny možnosti a pomáhá vybrat jednu správnou. Zmírňuje nervozitu a stres, stabilizuje tělo, posiluje imunitu. Léčí zranění, záněty horních cest dýchacích a uvolňuje suchý kašel. Aktivuje játra, slezinu a čistí krev.

Onyx - kámen, dodávající sílu, je oporou ve stresu a těžkých životních situacích. Přináší radost, vytrvalost a sílu. Pomáhá vyvolávat vzpomínky na minulost. Působí dobře na zuby, kosti, kostní dřeň, léčí krevní poruchy a nohy.

Obsidián vločkový (Sněhová vločka) - přináší úlevu a podporuje správné vnímání mysli. Jedná se o kámen zosobňující čistotu, zajišťující rovnováhu mezi myslí, tělem a duchem. Pomáhá rozpoznat špatné myšlenky a oprostit se od nich. Působí na kostru, cévy, zlepšuje krevní oběh.

Pyrit- energetický štít, blokuje negativitu a infekce.Pomáhá vyrovnat citovou nerovnováhu, dodává energii. napomáhá při méněcennosti a nedůvěře v sebe sama. Působí blahodárně na kosti a podporuje tvorbu buněk. Napravuje poškození DNA, vyrovnává úroveň meridiánů a pomáhá při poruchách spánku vyvolaných problémy se zažíváním. Posiluje trávicí trakt, příznivě ovlivňuje oběhový a respirační systém. Zvyšuje okysličování krve. Železný pyrit blahodárně působí na plíce, potlačuje astma a bronchitidu.

Rubín - vnáší do života ráznost, dodává energii a rovnováhu, také touhu žít. Udává do rovnováhy srdeční čakru a stimuluje ji, je to také “kámen vášně”. Napomáhá vyčerpanosti a zároveň umí tlumit hyperaktivitu. Je vhodný k odplavování jedovatých látek z těla.

Růženín - pomáhá projevovat city, dodává lásku a krásu, podporuje něžnost, mírnost, přátelskost, nesobeckost, podněcuje citlivost a vnímavost vůči ostatním i sobě samému, podporuje fantazii, inspiraci a tvořivost, trpělivost, dává sílu k odpuštění, učí sebeúctě a sebelásce. Odstraňuje apatii, strach, zlost, nelibost a pocity viny. Má všestranné použití a účinky. Dodává energii, používá se k léčbě ledvin, srdce, jater, plic, mužských pohlavních orgánů a má vliv na mužskou plodnost. Ovlivňuje CNS, odvodňuje a odvádí z těla škodliviny, doporučuje se při rekonvalescenci. Uklidňuje a posiluje srdeční činnost, pomáhá při psychosomatických potížích, střevních problémech, léčí infekce močových cest, dutiny a nos. 

Rodonit - přináší citovou rovnováhu, navozuje pocit lásky a probouzí mysl. Podněcuje, čistí a aktivuje činnost srdce a srdeční čakry. Mimořádně pozitivní vliv má v případech sebepoškozování, odstraňování závislosti na jiné osobě nebo následků zneužívání. Kámen se vyznačuje silnou rezonancí se schopností odpouštět a napomáhá při hojení dlouhodobé bolesti a pocitu zneužití. Pomáhá budovat důvěru a mírní zmatky. Rodonit je vynikající hojič ran, léčí i poštípání hmyzem. Dokáže potlačit křeče. Blahodárně ovlivňuje růst kostí a činnost sluchového ústrojí. Léčí rozedmu plic, záněty kloubů a artritidu. Uzdravuje choroby imunitního systému, žaludeční nemoci, vředy a roztroušenou sklerózu. Podporuje činnost šišinky a léčí štítnou žlázu. Rodonit přináší citovou rovnováhu, navozuje pocit lásky a probouzí mysl. Podněcuje, čistí a aktivuje činnost srdce a srdeční čakry. Mimořádně pozitivní vliv má v případech sebepoškozování, odstraňování závislosti na jiné osobě nebo následků zneužívání. Kámen se vyznačuje silnou rezonancí se schopností odpouštět a napomáhá při hojení dlouhodobé bolesti a pocitu zneužití. Pomáhá budovat důvěru a mírní zmatky. Rodonit je vynikající hojič ran, léčí i poštípání hmyzem. Dokáže potlačit křeče. Blahodárně ovlivňuje růst kostí a činnost sluchového ústrojí. Léčí rozedmu plic, záněty kloubů a artritidu. Uzdravuje choroby imunitního systému, žaludeční nemoci, vředy a roztroušenou sklerózu. Podporuje činnost šišinky a léčí štítnou žlázu.

Rodochrozit - vnáší do života lásku a soucit. Působí na lásku, srdce a vztahy. Pomáhá nemilovaným být milováni. Pomáhá spojit se se přízněnými dušemi. Pomáhá smířit se s bolestí. Jemně čistí čakry, rozvíjí kreativitu, vyvolává sny. Přináší úlevu při dýchacích obtížích, atmatu, čistí ledviny, zlepšuje zrak a stav pokožky, udržuje v rovnováze štítnou žlázu.

Serpentinit - je uzemňující kámen, který pomáhá při meditaci a duchovních prožitcích. Čistí čakry a podněcuje činnost čakry korunní. Otevírá prostor mentálním schopnostem a usnadňuje pochopit duchovní základ života. Pomáhá získat pocit rostoucí kontroly nad vlastním životem. Vyrovnává mentální a emocionální nerovnováhu. Dokáže mimořádně účinně vyčistit a odbourávat jedovaté látky z tkání i krve. Údajně zajišťuje i dlouhověkost. Tento kámen vás zbavuje citové zátěže pocházející z předešlých vztahů. Kámen nekonečna použijte, chcete-li se setkat s někým ze své minulosti, neboť při setkání navodí tichou a citlivou atmosféru.

Serpentinit zelený - světle zelený Serpentin působí výborně při tišení bolesti - zejména menstruačních a svalových křečí.

Sugilit - je kamenem lásky a moudrosti. Otevírá všechny čakry přívalu lásky a současně je uvádí do vzájemné rovnováhy. Chrání před všemi šoky, traumaty a zklamáními. Dokáže rovněž ulevit od duchovního napětí. Pomáhá citlivým lidem, aby se adaptovali na pozemské vibrace, aniž by museli propadnout malomyslnosti. Sugilit napomáhá odpuštění a potlačuje nepřátelství. Přináší pomoc lidem, které trápí paranoidní stavy, schizofrenie, lidem s autizmem či dyslexií. Potlačuje pocit lítosti, smutku a strachu. Učí odpouštět sám sobě. Podporuje překonávání konfliktů, aniž by bylo nutno dělat kompromisy. Mangan obsažený v Sugilitu dokáže skvěle rozhánět bolesti hlavy stejně jako nepříjemné pocity všeho druhu. Léčí epilepsii a motorické problémy. Uvádí do souladu nervy a mozek. Světle zbarvený Sugilit čistí lymfatický a krevní systém.

Sluneční kámen - vnáší do života radost a světlo. Čistí všechny čakry. Jedná se o alchymistický kámen, který během meditací i v každodenním životě přináší hluboké spojení se světlem a léčivou silou Slunce. Pokud je pro vás těžké říkat „ne" a věčně se jen obětujete pro druhé, noste sluneční kámen stále s sebou. Krystal potlačuje závislost, napomáhá schopnosti řídit vlastní osud, podporuje nezávislost a sílu do dalšího života. Potlačuje deprese a rozhání chmury, odstraňuje zábrany a potíže. Léčí chronickou bolest v krku a přináší úlevu v případě žaludečních vředů. Mimořádně dobře pomáhá při nemocech a potížích způsobených střídáním ročních dob. Rozhání deprese. Ulevuje při problémech s chrupavkami a revmatizmu.

Stichtit - kámen otevřené mysli, vnáší do duše pokoj a mír. Prospívá také dětem, pomáhá jim být klidnými a pozitivními. Dále pomáhá při rozrušení, podporuje uvolnění a uvolňuje svalové křeče. Napomáhá při překyselení organizmu, pálení žáhy a bolestech žaludku. Zlepšuje pružnost svalstva, šlach a kůže, pomáhá zmírnit revma.

Sodalit - spojuje logiku s intuicí a podněcuje činnost šišinky a třetího oka. Jedná se o mimořádně užitečný kámen pro týmovou práci, přináší harmonii, solidaritu a vědomí společného cíle. Rozvíjí mysl, potlačuje duševní zmatek a intelektuální závislost. Vnáší do mysli klid, umožňuje přijímat nové informace. Přináší vyrovnanost a potlačuje návaly paniky. Zvyšuje sebevědomí, pomáhá přijímat sama sebe a zvyšuje důvěru ve vlastní schopnosti. Sodalit udržuje v rovnováze metabolizmus, překonává nedostatek vápníku a čistí lymfatický systém i jednotlivé orgány. Podněcuje fungování imunitního systému. Napravuje poškození způsobená ozářením a nespavostí. Léčí krk, hlasivky a hrtan. Pomáhá při ochraptělosti a poruše trávení. Sráží horečku, snižuje krevní tlak a podněcuje vstřebávání tekutin v těle.

Turmalín - čistí auru, odstraňuje bloky, rozhání negativní energii a ukazuje řešení specifických problémů. Napomáhá pochopení sebe sama i ostatních. Zavede vás hlouběji do vlastního nitra, zvýší vám sebedůvěru a potlačí strach. Uvádí do rovnováhy proud myšlenek, čakry. Uvolňuje napětí, což může být přínosem při napravování páteře. Uvádí do rovnováhy mužskou a ženskou energii v těle. Rýhy táhnoucí se po délce krystalů turmalínu zvyšují energetický tok, čímž z tohoto kamene dělají vynikající pomůcku pro léčení, zvyšování energie a odstraňování bloků. 

Turmalín černý (Skoryl)-  Chrání před zářením mobilních telefonů, mentálními útoky, kouzly a nepřátelskými myšlenkami. Dokáže odvracet negativní energii všeho druhu. Spojuje se základní čakrou, uzemňuje energii a zvyšuje tělesnou vitalitu. Odstraňuje napětí a stres. Čistí negativní myšlenky, navozuje stav neutrální objektivity a schopnost racionálního uvažování. Podněcuje k pozitivnímu naladění. Současně pobízí k altruistickému jednání a rozvíjí praktické tvůrčí schopnost. Brání před nemocemi přinášejícími oslabení organizmu, posiluje imunitní systém, léčí dyslexii a artritidu. Přináší úlevu od bolesti a harmonizuje míchu.

Zoisit - pomáhá zdravé prosazení vlastního já, zahání letargii a vynáší na povrch potlačované city a pocity, aby se posléze dočkaly volného vyjádření. Podporuje fyzické uzdravování, má detoxikační účinky. Dokáže neutralizovat překyselení organizmu a potlačuje záněty. Posiluje imunitní systém a podporuje regeneraci buněk. Léčí srdce, slezinu, slinivku břišní a plíce. Tento kámen zvyšuje plodnost, léčí nemoci vaječníků a varlat. V kombinaci s rubínem zvyšuje potenci.

Záhněda - ochranný kámen se silným napojením na zemskou a základní čakru. Pomáhá v klidu a vyrovnaně překonávat obtížné situace. Dodává sílu při rozhodování. Zahání geopatogenní stres, pohlcuje elektromagnetický smog, napomáhá vylučování a detoxikaci na všech úrovních. Záhněda nás učí, jak se rozloučit se vším, co již neslouží svému účelu. Rozpouští deprese a navozuje stav emocionálního klidu. Napomáhá přijmout fyzické tělo a jeho sexuální povahu. Zvyšuje mužnou sílu a pročišťuje základní čakru, díky čemuž se mohou vášeň i touha přirozeně rozvíjet. Kámen likviduje střety protikladů, zvyšuje soustředěnost a potlačuje komunikační problémy.Záhněda je přirozeně ozářena, působí výborně při léčbě spojené s radioaktivitou nebo chemoterapií. Je zvláště účinná při léčení břicha, kyčlí a nohou. Přináší úlevu od bolestí a prospívá rozmnožovacím orgánům, svalům, nervové tkáni a srdci. Potlačuje křeče, posiluje záda a zvyšuje odolnost nervové soustavy. Napomáhá ukládání minerálů a reguluje rovnováhu tekutin v těle.

Unakit - posiluje paměť, zlepšuje koncentraci, pomáhá překonat deprese a pocity strachu. Chrání před přílišným sebevědomím a nepředloženým jednáním. Ochraňuje srdce před anginou pectoris, zpomaluje průběh Alzheimerovy nemoci, posiluje činnost mozku. Pomáhá při bolesti hlavy, problémech s trávicím traktem a vymaňuje ze závislostí.

Napsat příspěvek

Přidej se
k Simiře na

  • Google plus
  • Facebook

Jejda! Nejdřív se musíte přihlásit.

Zadejte Vaši registrační emailovou adresu.

Storno

Nemusíte si pamatovat všechno!

www.simira.cz nemusíte nosit v hlavě, občas se sami připomeneme e-mailem. Nepropásněte nové soutěže o zajímavé ceny, nejžhavější produktové novinky ani informace o off-line trzích.


Prosím zadejte platnou e-mailovou adresu.

Děkujeme za přihlášení k odběru novinek!

Získejte řadu dalších výhod!


  • Ušetřete čas při nákupu
  • Získejte přehled o stavu vašich objednávek
  • Nenechte si ujít možnost získat slevové kupóny našich prodejců
  • Ovlivněte dění na Simiře svými postřehy a názory
  • Komunikujte přímo s výrobcem a dohodněte detaily své objednávky
  • Nechte si vyrobit své zboží na míru

Chci se registrovatTrvá to jen chviličku :-)