Nenašli jste na Simiře přesně to, co potřebujete? Zadejte si konkrétní poptávku.
Peču, kvasím a právě teď také klíčím.
Návod na použití:
Semínka namočíme na 6 - 8 hodin v čisté vodě, necháme nabobtnat. Pak je vložíme na síto ( -nesmí být ponořená ve vodě - shnila by ) a 2- x denně je dobře propereme v čisté vodě. Semínka udržujeme neustále v teple ( nejlépe 20 stupňů C ) a vlhku. Nikdy nestavíme na přímé slunce.Semínka necháme 2 dny ve tmě, pod pokličkou. Další 2 - 4 dny je necháme na světle, bez pokličky.
Vyzkoušela jsem zatím úspěšně fazolky mungo a čočku. Fazolky adzuki krásně nabobtnaly, ale klíčit se jim příliš nechtělo a moc dobře nechutnaly. Tak jsem je uvařila na mexický způsob. Ale zpět ke klíčení.
Pokud si chcete osvěžit recepty na kvašenou zeleninu, můžete zde, a pokud se budete zajímat o pečení chleba z domácího kvásku, můžete zde.
Oba výrobky jsou z dílny naší tvůrkyně prodávající pod jménem Ajda.
Klíčky jsem nasypala do hotové pórkové polévky, ale většinu jsme jich snědli jen tak. Děti říkaly, že jim to chutná jako čerstvý hrášek. Nebojte se experimentovat, stojí to za to. Využití naklíčených luštěnin je zcela jistě veliké. Máte nějaký dobrý recept? Podělte se se mnou. Jsem začátečník.
Zdenka