SIMIRádce

Co na Simiru nepatří

Na SIMIRU nepatří zboží, které není tvořeno rukodělnými technikami nebo nevykazuje známky kreativity duševní či umělecké. Na SIMIRU nepatří bazarové zboží a klasické second handové zboží, na SIMIŘE není povolen přeprodej zboží. Na SIMIRU nepatří zboží z velkovýroby.

Jistou výjimku tvoří kategorie Vintage. Vintage je pojmem odvozeným z vinařství, kde vypovídá o zralosti sklízeného vína. V přeneseném významu představuje vše, co je staré, ale zároveň výběrové či historické (doslovný překlad z angličtiny). Např. vintage oblečení je tedy skutečně second handové zboží, ale jedná se o luxusní, výběrové kousky světových značek, které mají duši. Pro kategorii Vintage obecně platí, že zboží zde vkládané musí být fyzicky starší než 30 let, pro oblečení starší než 20 let. Vzhledem k tomu, že není možné kategorii nadefinovat zcela jednoznačně a konečný výběr je vždy do jisté míry subjektivní záležitostí, vyhrazujeme si jako provozovatelé serveru SIMIRA právo odstranit zboží, které dle našeho nejlepšího vědomí a svědomí nesplňuje podmínky pro prodej v kategorii Vintage. K tomuto kroku se uchylujeme proto, že chceme zamezit prodeji nekvalitního, poškozeného či nehodnotného zboží. Naším cílem je vytvořit tržiště, kde každý jednotlivý kus zboží bude jedinečný a  výjimečný ať už kreativitou či řemeslnou zručností vloženou do jeho výroby nebo právě historickou hodnotou, kterou bude mít. Tímto opatřením chceme zamezit tomu, aby se z našeho tržiště stal "blešák", kde se zákazník bude hodiny probírat bezcenným zbožím, aby konečně narazil na něco hodnotného. Prodejce bude o odstranění zboží  vždy informován.

V rámci kategorie Vintage je zřízena i podkategorie Repliky. V této kategorii je možné prodávat zboží, které je nově vyrobené, avšak ve starobylém stylu.

Na SIMIRU nepatří zboží, jehož nabídka je v rozporu s platnými právními předpisy, zejména nesmí docházet k porušování duševního vlastnictví (autorský zákon, ochranné známky, označení původu, nelegální napodobeniny autorských děl apod).

Na SIMIRU nepatří zboží určené k propagaci pornografie a zboží určené k propagaci a šíření rasismu, neonacismu a jiných extremistických ideí.

Přidej se
k Simiře na

  • Google plus
  • Facebook

Jejda! Nejdřív se musíte přihlásit.

Zadejte Vaši registrační emailovou adresu.

Storno

Nemusíte si pamatovat všechno!

www.simira.cz nemusíte nosit v hlavě, občas se sami připomeneme e-mailem. Nepropásněte nové soutěže o zajímavé ceny, nejžhavější produktové novinky ani informace o off-line trzích.


Prosím zadejte platnou e-mailovou adresu.

Děkujeme za přihlášení k odběru novinek!

Získejte řadu dalších výhod!


  • Ušetřete čas při nákupu
  • Získejte přehled o stavu vašich objednávek
  • Nenechte si ujít možnost získat slevové kupóny našich prodejců
  • Ovlivněte dění na Simiře svými postřehy a názory
  • Komunikujte přímo s výrobcem a dohodněte detaily své objednávky
  • Nechte si vyrobit své zboží na míru

Chci se registrovatTrvá to jen chviličku :-)