SIMIRádce

Hodnocení kvality produktu

Cílem Simiry je vytvořit internetové tržiště, které bude na českém internetu typické především kvalitním zbožím. Protože však předpokládáme, že v množství dostupných produktů nebude v našich silách kontrolovat kvalitu u každého jednotlivého kusu zboží, zavedli jsme jednoduchý nástroj, na němž se budou podílet všichni uživatelé Simiry, kteří budou chtít.

Jedná se o hodnocení zboží. Každý kus zboží je možné hodnotit ze tří hledisek: řemeslné zpracování, estetický dojem a prezentace. Zpracování má v hodnocení největší váhu, menší váhu má prezentace zboží a nejmenší váhu má značně subjektivní estetický dojem. Větší váhu má hlas nakupujícího, než hlas prodejce (abychom alespoň částečně zamezili nekalým pokusům o likvidaci konkurence).

Konečné právo rozhodnout o tom, zda je možné daný kus zboží prodávat na Simiře, mají vždy provozovatelé a administrátoři webu (abychom zamezili případným nekalým pokusům o likvidaci konkurence).

Z uvedených kritérií se pro každý konkrétní produkt vypočítává tzv.rank produktu. Pokud toto číslo klesne pod určitou hranici, bude vždy umístění takového zboží posuzováno administrátory webu.

Možná se Vám toto opatření může zdát příliš striktní, ale věřte, že hlavním cílem je vytvořit exkluzivní výběr zboží pro nakupující. Nechceme, aby se zákazníci museli prokousávat tunami nekvalitního nebo nekreativního zboží. Chceme vytvořit prostor, kde se budou cítit jako v pohádkovém krámku, kde by koupili naprosto cokoliv, kdyby nemuseli myslet na to zač.

Samotné hodnocení je velmi jednoduché, stačí kliknout na počet bodů v jednotlivých hlediscích hodnocení. Ve chvíli, kdy ohodnotíte všechna tři hlediska, se automaticky přepočte rank kvality daného produktu.
Nebojte se hodnotit i záporně. Tím, že upozorníte na nekvalitní zboží, zvyšujete kvalitu celého webu a zvyšujete šanci i na vlastní prodej.

Nepodceňujte prezentaci zboží - prezentace je velmi důležitou součástí prodeje. Nekvalitní, rozostřené fotografie odrazují nakupující nejen od nákupu u Vás, ale také u ostatních prodejců, kteří prezentaci věnovali maximální úsilí.

Vyhrazujeme si právo mazat rozmazané fotografie produktů.

Možná budete mít problémy s vytvořením kvalitních produktových fotografií. Pak můžete využít fotoslužeb jiných prodejců. V sekci služby naleznete nabídku fotoslužeb podle jednotlivých regionů. Domluvte se s někým, kdo Vaše zboží bude umět prodat a  investujte do prezentace. Uvidíte, že se Vám to vyplatí.

Toto zboží na Simiru nepatří:
Narazíte-li na zboží, které není v souladu s pravidly a podmínkami prodeje na Simiře (např. zjevný přeprodej, prodej second handového zboží mimo kategorii Vintage, prodej zboží, které nebylo vlastnoručně vyrobeno - mimo kategorii materiál, zcela zjevně nekvalitní zboží apod.), klikněte prosím na tlačítko "Nahlásit".

Přidej se
k Simiře na

  • Google plus
  • Facebook

Jejda! Nejdřív se musíte přihlásit.

Zadejte Vaši registrační emailovou adresu.

Storno

Nemusíte si pamatovat všechno!

www.simira.cz nemusíte nosit v hlavě, občas se sami připomeneme e-mailem. Nepropásněte nové soutěže o zajímavé ceny, nejžhavější produktové novinky ani informace o off-line trzích.


Prosím zadejte platnou e-mailovou adresu.

Děkujeme za přihlášení k odběru novinek!

Získejte řadu dalších výhod!


  • Ušetřete čas při nákupu
  • Získejte přehled o stavu vašich objednávek
  • Nenechte si ujít možnost získat slevové kupóny našich prodejců
  • Ovlivněte dění na Simiře svými postřehy a názory
  • Komunikujte přímo s výrobcem a dohodněte detaily své objednávky
  • Nechte si vyrobit své zboží na míru

Chci se registrovatTrvá to jen chviličku :-)